de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Hesinde

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Avonturië aanbeden worden namelijk Hesinde

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele
  • De maand aanduiding Hesinde is gelijk aan de maan December.
  • tijdsaanduiding 05:00 – 06:00 AM 05:00 – 06:00 PM
  • Hesinde is de god van kennis, wijsheid, magie en verandering

Hesinde, godin van de geleerdheid, de kunst en de magie.
Het dier, dat naar Hesinde vernoemt is, is de slang en de godin wordt uitgebeeld als een vrouw die al bezwerend een slang naar de hemel verheft. Hesinde is de godin van de kunsten, wetenschap, magie en alchemie. Omdat ze alle dierlijke-en mensenoffers afkeurt en haar gunst alléén te winnen valt door edelstenen, kunstwerken of magische voorwerpen, zijn er in de tempels van Hesinde vaak reusachtige schatten verborgen.
De essentie van de godin : in den beginne leefden alle kinderen van Sumus onder elkander, dieren alsook mensen, en er was géén enkel onderscheidt tussen hen. Ze volgden gewoonweg hun instinct en vreesden alles wat onbekend was. Dan openbaarde Hesinde zichzelf in de gedaante van een slang om de mensen aan te leren hoe ze met de krachten van de natuur om  moesten gaan en de wereld te vormen en te verrijken. Hesinde leerde hun spreken, schrijven en gaf hun inzicht in de essentie van de zes elementen en elke kracht, die deze elementen in evenwicht hielden.
De zin van het leven : De wereld is begrensd qua uitdeining en inhoud. Zo kan men niets nieuw creeëren zonder het oude te vernietigen. De beste bewerker van edelstenen moet een natuurlijk volgroeid kristal vernietigen en wie een boek schrijft, moet perkament en inkt, die voordien vrij in de natuur lagen, binden. Slechts de menselijke geest weet of dit waarde biedt en ook voor hem is een bepaald inzicht hiervoor nodig. Het is de essentie van het verstand om zich te vormen en te ontwikkelen maar ook om na te denken en te onderzoeken zodat zijn manier van doen wijs en waardevol zou zijn.
Leven na de dood: Zoals alle wereldse dingen kan ook de geest niet vernietigd maar slechts in staat van verandering gebracht worden. Hesinde is een grote kunstenares en haar doen is het pad dat van een kind een jonge persoon, een volwassene een grijsaard en van een stervende een vrije geest maakt die ondanks alle ketens van het leven hem doen streven naar harmonie met de krachten van de andere dimensies.

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *