de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Praios

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Aventuria aanbeden worden namelijk Praios.

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele.

  • de maand aanduiding Praios is gelijk aan de maand Juli
  • tijdsaanduiding 12:00 -01:00 AM 12:00 -01:00 PM
  • Praios, god van de zon en de wet

Praios is de koning der goden. Hij ontstond als eerste en wordt beschouwd als heerser over de andere elf. Praios is de god van de zon en de wet. Van tijd tot tijd wordt hij afgebeeld als griffioen omdat dit dier aan hem is gewijd. In de gestalte van een griffioen verplaatst Praios zich overdag als de zon over de hemel. Tijdens zijn vlucht blijft niets voor hem verborgen en daarom is hij alwetend. Praios is de beschermgod van vele steden waaronder Kuslik, Gareth en Perricum.
De essentie van de godheid : Nadat de oergod Los de reuzin Sumu had gedood, viel een dikke grote bloeddruppel uit zijn wonde. Nog vooraleer deze de reuzin raakte, veranderde hij in een stralende dimensie en steeg ten hemel op. Als zon prijkte Praios voortaan boven de wereld om hem te verlichten. Onder zijn vleugels ontstond de hele schepping van de goden over de mensen tot het kleinste ongedierte. Zijn blik en oordeel raken elke verandering en alléén met zijn akkoord zal ze blijven bestaan. Al het kwade moet worden vernietigd en Praios-toorn is onverbiddelijk. Als de krachten van de orde van de wereld het kwade niet bestrijden, dan grijpt hij zelf in en verpletterd de smet die zich op het aangezicht van de wereld bevindt. Alle macht komt van de hemelen en boven de hemelen heerst Praios.
De zin van het Leven: De wereld, zoals hij in den beginne ontstond, is goed en er is enorm veel wijsheid voor nodig om te zien waar hij nog kan worden verbeterd. De leiders van de wereld hebben deze wijsheid in pacht want zij zijn de uitverkorenen van Praios. Maar al wie zijn macht misbruikt, valt ten prooi aan Praios toorn. Want elk wezen heeft zijn plek in het goddelijke plan en zijn doen en laten zijn voorbestemd in Praios’ogen.
Leven na de dood : Diegenen, die zuiver zijn in hart en ziel, zijn welgevallig in de ogen van Praios en hij neemt hun ziel tot zich zodat ze deel uitmaken van de gloed van de zon. Doch diegene die wordt verstoten door Praios, moet in de duisternis leven, smachtend naar zonlicht en verlamd van angst voor haar brandend uitzicht.

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

2 gedachten over “de twaalf goden – Praios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *