de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Rondra

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Aventurië aanbeden worden namelijk Rondra.

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele.

  • de maand aanduiding Rondra is gelijk aan de maand Augustus.
  • tijdsaanduiding 01:00 – 02:00 AM 01:00 – 02:00 PM
  • Rondra, godin van storm en oorlog.

Rondra, die vaak wordt vereerd als de gemalin van Praios, is de godin van de oorlog.
Oorlogsgeweld en strijdkreten gaan bij haar boven alles. Als ze vol strijdlust en overmoed haar zwaard uit de schede trekt en haar strijdkreet laat weergalmen, bliksemt het en donderslagen teisteren gelijktijdig de hemelen en men moet vrezen dat er weldra ergens een oorlog zal uitbarsten. Het dier dat aan Rondra wordt toegeschreven is de brullende leeuwin.
Ze is de beschermgodin van alle strijders en vechters. De essentie van de godheid : Sedert de eerste grote worstelingen toen de goddelijke Los de reuzin Sumu overwon, bepaalt de strijd het wereldgebeuren. Sindsdien heersten er bloedige vetes onder Sumu’s kinderen, zij het de nobele strijder van het licht of het kruipende ongedierte der duisternis.
Het zwaard van Rondra is de reinigende kracht die de wereld van alle kwaad zuivert.
De zin van het leven: De beproeving vindt men alléén tijdens de strijd. Het is de opdracht van alle mensen om hun best te doen het kwade te vernietigen. Men moet daarvoor géén krijger zijn.
Met moed, vastberadenheid en bereidwilligheid op het beslissende moment voor de juiste zaak zijn leven in de weegschaal werpen is elkeen gegeven.
Leven na de dood: De wereld begon met een strijd, en zij zal in een strijd eindigen. Daarom verzamelt Rondra de geesten van de machtigste krijgers om zich heen opdat ze klaar zijn voor De Laatste Dag. Alléén door roem bekomt men onsterfelijkheid want een mens leeft zolang als dat men hem voor zijn daden prijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *