Thorwalher

Mijn naam is Johan en ik woon in het landelijke Dilbeek, inderdaad dat waar Vlamingen thuis zijn.
Rond 1985 kocht mijn echtgenote de OdM doos 1.0 en twee verhalen en die doos werd na het bekijken, nooit meer gebruikt.
Met ons beiden een avontuur spelen was nu ook niet zo spannend. Dus verder dan het solo-basis verhaal ben ik nooit gekomen.

Nu met oudere kinderen lag dat anders en zo een 4 jaar geleden startte ik met het spelen van “Het zwarte Everzwijn” in familiekring.
Geen idee waarom ik daarmee begon, ik zag de doos en wist dat het moment daar was om datgene want ik als 24 jarige niet kon nu als bijna 50 jarige moest gaan doen. Noem het mijn lotsbestemming.
Ondertussen speelden we de Philleasson Sage en een hele reeks andere verhalen waarvan de verslagen en nuttige zaken te vinden zijn op de stek “Avonturië 3.0 MZT“. De stap van OdM 1.0 naar OdM 3.0 met mantel zwaard en toverstaf werd na de een jaar reeds gezet en tot nu toe zijn het die regels die wij gebruiken en mij goed bevallen. Zelf schrijf ik geen verhalen doch ben goed in het vinden van krochten van het internet waar alle uitgaven van DSA te vinden zijn in PDF vorm. Bij het ontdekken van deze stek werd mijn medewerking gewaardeerd en terwijl Enisoor zijn ding deed kon ik deze stek toch een extra “boost” geven door regelmatig zaken te publiceren die ik gevonden had en in die eerste jaren aangeleverd werden door Rodlofo en anderen. Zelf scanden ik aardig wat dingen in die hier en daar een eigen leven zijn gaan leiden.
Ondertussen is alles een stuk actiever geworden en zijn nieuwe medewerkers op het toneel verschenen zodat mijn taak makkelijker werd en nu door Enisoor meer werd overgenomen (Jeroen zeg het als ik verkeerd ben) en ik mij ondertussen bezig kan houden met het meesteren van OdM in wat men de Sibbe (familie) noemt doch volgend jaar zal ik voor het eerst met een echte groep en hopelijk met de OdM 5.0 regels die dan uitgegeven zijn in het Nederlands Avonturië onveilig maken.

Als stichter van een spel en degustatie club, de gilde der landsknechten en Zytholoog in spe zijnde en medeoprichter van een Motorvriendenclub zijn de planningen druk doch altijd amusant !

Het éénvoudig opgestelde OdM 1.0 deed meer voor mij dan zomaar een kans geven om in de RPG wereld te duiken, het gaf me ook de kans om met mijn familie , soms moest ik hen inderdaad wat aanporren, de verloren tijd, IT consultant zijnde, in te halen en met hen spannende avonturen te beleven waarbij de niet genomen vakanties verbleekten. En voor dat alleen ben ik OdM 1.0 (en 3.0 MZT natuurlijk ook ;-)) voor eeuwig dankbaar. Leve het Oog !

Bijdrages van Thorwhaler