Bestaat er in Avonturië een gedaantewisserlaar ?

Het OdM ForumCategorie: VraagBestaat er in Avonturië een gedaantewisserlaar ?
Thorwahler asked 1 jaar ago

Een van de mensen van de groep vraagt of hij "gedaantewisselaar" kan zijn - hij speelde vroeger een goede tovenaar en wilde kijken of dat kon. Aangezien ik dat niet kan vinden en de gevaren van een karakter met "ontembare" en onherkenbare eigenschappen wel moeilijk te sturen en te spelen is ben ik geneigd te verwijzen naar de tovenaar met de spreuken die over dat soort zaken gaan - alhoewel enkel duplicatus me te binnen schiet. En te adviseren om dit niet toe te laten.

ter info :

In chrome krijg ik mij vraag niet te zien of ik moet er nadien opnieuw over gaan - vreemd.

5 Antwoorden
Sjon Noordhoek answered 1 jaar ago

ergens bestaat alles wat een meester goedkeur.

ooit hadden wij gastspelers in de groep waar één "hobbit" was.

ging prima tot iemand hobbitbal wilde uitvinden.

blijf wat mij betreft een fantasy wereld.

😉

Thorwahler answered 1 jaar ago

ja, klopt maar ik hou me toch wel liever aan het normale raamwerk want mochten er nadien oorlogen zitten aan te komen ben ik "correct" geweest ;-). En het is makkelijker de schuld van een falen aan het regelwerk te wijten en als dat karakter niet bestaat dan is het niet handig om ze in te tomen. ;-)

frank answered 1 jaar ago

Zover ik weet is gedaantewisselaar geen speelbaar personage, maar het bestaat wel in de speelwereld, zie: https://de.wiki-aventurica.de/wiki/Gestaltwandler

Als je veilig wilt zitten dan laat je het niet toe maar als het alleen aan jullie eigen tafel is dan kan, zoals Sjon al zegt, alles.

Zelf zou ik kijken of er grenzen aan de gedaantewisselaar zitten, hoe vaak en in welk emogelijke gedaantes. Natuurlijk is er ook altijd het probleem van kleding, die verandert niet mee, lijkt mij.

Zoek zelf ook nog op Gestaltwandler, misschien zijn er al Duitsers die zich hier diepper in hebben gestort en al huisregels hebben bedacht.

Sjon Noordhoek answered 1 jaar ago

technisch gezien, maar dat is Tolkinish, dus vanuit daar waren zowel de Istari als Sauron shiftshapers gezien die alle Angelic waren denk ik dat je er idd voorzichtig mee moet om gaan. andere hand, Beorn was een skinchanger, ook een soort gedaantewisselaar maar dan beperkt tot een beer.... maar da's een

Sjon Noordhoek answered 1 jaar ago

stuk is. weg gevallen.

zei maar da's in het boek.

Je kunt er natuurlijk mee experimenteren.

Fiona in Shrek bv heeft een vloek.

dat kan je gebruiken als test, of het beval als held ... zelfs een eigen avontuur ermee maken.

bevalt. het laat je het, zo niet vind de speler een middel en geneest.