De Avonturen van OdM

Het OdM ForumCategorie: VraagDe Avonturen van OdM
BartVdE asked 3 jaar ago

Gegroet waarde OdM enthousiatelingen,

Zoals sommigen van jullie reeds weten ben ik niet zo lang geleden aan OdM1 met het doel me gaandeweg omhoog te werken naar hogere versies van dit bijzondere rollenspel. Nu wij bij OdM2 geland zijn widle ik graag starten met de Orkland trilogie daar deze mooi aansluit met de behoeften van mijn huidige groep.

Nu viel mij op dat er 2 bijna identieke pagina’s waren vanwaar ik als beginnende Meester avonturen kan vinden om onze spelavonden vorm te geven.

[https://hetoogdesmeesters.com/onze-schatkamer/avonturen/](https://hetoogdesmeesters.com/onze-schatkamer/avonturen/) hier kan je eveneens fanmateriaal vinden

[https://hetoogdesmeesters.com/avonturen-pdf/](https://hetoogdesmeesters.com/avonturen-pdf/) hier staat geen fanmateriaal maar wordt wel weergegeven of het solo of groepsavonturen zijn. Hier vind je ook referentie materiaal dat niet op de eerste link te vinden is.

Beide links bevatten het eerste avontuur van De verkenning van het Orkland, maar de andere 2 delen staan hier niet bij. Deze kon ik gelukkig snel vinden onder deze post [https://hetoogdesmeesters.com/2018/11/de-verkenning-van-het-orkland/](https://hetoogdesmeesters.com/2018/11/de-verkenning-van-het-orkland/).

Het zou een goed idee zijn van de 2 hierbovengenoemde pagina’s 1 pagina te maken en er de ,waarschijnlijk nog andere op de website gepubliceerde, avonturen aan toe te voegen.

… Is dit een haalbare kaart?

1 Antwoorden
frank answered 3 jaar ago

Hoi Bart,

Eerst maar je idee beantwoorden. Nee, die twee pagina's hebben een verschillende functie ook al lijken ze op elkaar. De ene is een zogenaamde "Oude Pagina", onderaan staan tientallen reacties. In 2019 is de vormgeving en opzet aangepast en werden ook pagina's aangepast en zelfs verwijderd. Maar sommige pagina's hadden veel reacties die ook waardevol zijn en om die te behouden is er een onderdeel Oude pagina's, daar valt deze pagina ook onder. Om het wat duidelijker te maken heeft de afdeling Art & Vormgeving een kenteken gemaakt zodat een "oude pagina" herkenbaar is als zodanig.

Je opmerking over de Trilogie is helemaal terecht, en ik zal de redactie er streng op aanspreken. Vanavond is de Orkenland-Trilogie dan ook toegevoegd aan de Avonturen-pagina (de nieuwe variant die bij het onderdeel Onze schatkamer hoort. Meteen heeft de redactie de hele pagina onderhanden genomen en nu is ook te zien wat voor soort boek het is (👩‍👩‍👦‍👦Groeps- of 🧙Soloavontuur, 💡Idee of 📖Regelwerk) En de redactie zag ook dat de reeks boeken van RPGZ er ook al niet tussenstonden.

Wees gerust, de hele redactie heeft morgen geen vrije dag maar zal op kantoor moeten blijven werken.

De actuele pagina met Avonturen zou nu up-to-date moeten zijn, mocht jij of iemand anders toch nog een omissie tegenkomen, schroom niet om het te melden.