ik heb de heldendocumenten van 5.0 – kan ik ze hier kwijt ?

Het OdM ForumCategorie: Vraagik heb de heldendocumenten van 5.0 – kan ik ze hier kwijt ?
Thorwahler asked 1 jaar ago

Ik heb de regels aangekocht en ook de PDf - de heldendocumenten heb ik uit de PDF gehaald. LT ging ze snel op de FB groep zetten maar gezien de man wel met andere zaken - aansturen vertalingen - bezig is help ik hem hier hopelijk mee. Wie dus dat heldendocument wil die laat maar weten - ik ben ze zeker van de Frank het hier ook wel ergens kwijt kan.

8 Antwoorden
Sjon Noordhoek answered 1 jaar ago

vanmijmaghet

Sjon Noordhoek answered 1 jaar ago

fijn... kan dus niet via mijn telefoon antwoorden....

van mij mag het maar ik ben natuurlijk niet de baas, maar om maar weer eens een Rotterdamse uitdrukking te gebruiken, LTP is zo traag als dikke stront [tis Rotterdams, bijvoorbaat excuus]

Thorwahler answered 1 jaar ago

ik stuur het door via epost naar Frank

frank answered 1 jaar ago

Het plaatsen van de OdM5 Heldendocumenten op deze website zal niet gebeuren. Op de eerste plaats omdat je ze kunt kopen bij Luc en ik geen gedonder met hem wil hebben. Op drivetrughrpg kun je ze vinden.

Op de tweede plaats is deze website bedoeld voor het oude Oog, alles van de vorige eeuw.

Thorwahler answered 1 jaar ago

Frank,

Dat is dan weer spijtig - ik heb ooit mee gewerkt aan deze site in een vorig leven samen met Jeroen(de oprichter van de webstek) en het was meer dan alleen het oude OdM te laten herleven. Ook nieuwe zaken werden toen aangereikt om nieuwe spelers het nieuwere van de RPG aan te leveren. Dit is dus gewoon een gemiste kans.

Het gaat over een heldendocument dat vrij te copiëren is, dus ik zie geen probleem.

Dat u niet door dezelfde deur kan als LT kan ik nog begrijpen, ze maakten ook wel wat fouten, maar dat u hier als de boze Ork iedereen wegstuurt die ook maar het cijfer 5 gebruikt is gewoon hmm "aandoenlijk" (voor alle duidelijkheid dit is dat sarcasme).

mVg

frank answered 1 jaar ago

Nee, Thorwahler dat begrijp je verkeerd.

Ik kan gewoon simpelweg niks van OdM5 hier plaatsen dat is de afspraak die we gemaakt hebben.

In het geval van deze Heldendocumenten die worden te koop aangeboden en dan zou het dubbelfout zijn om die hier gratis aan te bieden. Zelfs al zou mijn hart overlopen van alles met het cijfer 5, ik kan de Heldendocumenten hier niet beschikbaar stellen, dan zou Luc mij terecht van diefstal beschuldigen.

Ik ben zeker soms een boze Ork, maar deze website is toch echt bedoeld voor het oude Oog, mijn doel is dat hier weer de spullen van OdM1 tm OdM3 beschikbaar komen. Nieuws en feitjes over OdM5 komen hier ook, maar het materiaal van OdM5 is van Luc en daar blijf ik van af. Het is dus niet mijn innerlijke boze Ork maar vooral de afspraken die zijn gemaakt met Luc en Ulisses, waarom ik van OdM5 afblijf.

Thorwahler answered 1 jaar ago

Ok, het zij zo.

Welk is dan de webstek www.oogdesmeesters.com waar volgens " de openbaring des hemels" we de plattegrond van Oudenburg kunnen afhalen ?

Welk is dan de webstek www.oogdesmeesters.com waar volgens het regelboek 5.0 we het alternatief heldendocument kunnen afhalen ?

Dat was toch deze stek - vroeger noemde die toch zo ? Ik volg niet mee. ;-)

frank answered 1 jaar ago

Hoi Thorwahler,
Je bent abuis, dat is wat ik je al meteen kan vertellen. Het zit 'em in de details.
Deze webstek heet www.hetoogdesmeesters.com, dat is dus de hele naam van het spel inclusief het lidwoord.
Dat is de naam van deze plek al sinds 31 augustus 2016, dus bijna 7 jaar. Daarvoor gebruikte Jeroen een gratis webstek op https://hetoogdesmeesters.wordpress.com/ nog steeds bereikbaar maar sinds 2019 geen nieuwe berichten meer op die plek.
Luc heeft in zijn boeken soms ook een link maar dat is, en je schrijft het hier goed op, net een andere domeinnaam, het lidwoord ontbreekt: www.oogdesmeesters.com.
Om het nog leuker te maken, dat domeinnaam is helemaal niet in bezit van Luc of van wie dan ook. Het is op dit moment gewoon te koop. Als je tien euro ergens hebt liggen kun je het nu aanschaffen, leg er een tientje bij en je kunt je eigen website beginnen. Krijg je allemaal lezers van de boeken van Luc op bezoek. (Ik moet me echt inhouden....)
Je vraag waar je de plattegrond van Oudenburg kunt afhalen kan ik wel beantwoorden. Op dit moment de Duitse versie van Ulisses zelf.
Er is nog een plattegrond, ook in het Duits, van het plaatjes Altenbrück, wat in het Nederlands vertaald is naar Oudenburg.
Kort samengevat:
deze website heet: "het oog des meesters punt com"
Luc gebruikt een domeinnaam die hij niet heeft en waar ook geen website aanhangt
die domeinnaam heet: "oog des meesters punt com"
als je Luc wilt plagen, en wie wil dat nu niet, dan koop je vandaag nog het domeinnaam oogdesmeesters.com