Lijst: Monsters en andere wezens

Het OdM ForumCategorie: VraagLijst: Monsters en andere wezens
BartVdE asked 2 jaren ago

Na lang ronselen en getouwtrek heb ik een groep enthousiastelingen kunnen bijeenbrengen om OdM te spelen.We hebben zojuist sylvana\’s bevrijding afgewerkt en gaan binnenkort onderweg naar Angmar. Daar de reis een 4 tal dagen zal duren wil ik de reis niet gewoon overslaan. Hiervoor heb ik een tabel met willekeurige gebeurtenissen tijdens het reizen herschreven van DnD naar OdM. Ik heb enkel de monsters en dieren uit het boek van de regels en het intro avontuur van OdM5 om hierin te gebruiken, en dat zijn er bitter weinig.

Aldus mijn vraag: heeft iemand van jullie een uitgebreidere lijst met tegenstanders, al dan niet met zelfgemaakte eigenschappen, die ik zou mogen gebruiken?

Het lijkt me ook een tof idee om zulk een lijst op deze webstek te voorzien .

5 Antwoorden
frank answered 2 jaren ago
Beste Bart,
Heb je hier iets aan?
Oude de oude doos, Monsters in Avonturië, gemaakt door OdM Leeuwaarden.
En wat te denken van het Boek van de Monsters, gemaakt door Erlend Van der Haegen.
Of bekijk deze tabel met monsters.
En natuurlijk kun je ook gewoon struikrovers of soldaten tegenkomen waar al dan niet mee geknokt moet worden (of met goed rollenspel en een gladde tong een gevecht ontlopen).

BartVdE answered 2 jaren ago

Dag Frank,

Wat een aangename verrassing dat ik zo snel een repliek mag ontvangen. Ik merk dat ik toch wat zaken over het hoofd heb gezien op de website nu jij zo waar 3 overzichten uit je hoge hoed toverd. Jou baard is gelukkiger vol genoeg om me nog even achter te verschuilen

Menigeen obstakel dat ze tegenkomen zal onschuldig of ludiek zijn, hier en daar zullen ze zich toch een weg moeten denken of strijden. En het is juist datgene dat ik nu veel beter invullen kan, u heeft alvast mijn dank!

Niels answered 2 jaren ago

Hoi Bart,

Thorwaler heeft in het verleden ook iets over monsters geplaatst op deze site (anders dan de 3 opties van Frank) .

Mvg,

Niels

P.S. Als je gebruik maakt van de zoekfunctie (vergrootglassymbool) opdeze site kom je al snel het een en ander bruikbaars tegen

Niels answered 2 jaren ago

Niels answered 2 jaren ago

Ruzie met mijn PC mijn 2e post is de link naar Thorwalers monsterboek.

Mvg,

Niels