odm-via-skype

Het OdM Forumodm-via-skype
yvesvanherp asked 2 jaren ago
Heeft al iemand onder jullie ODM/ander rpg via Skype proberen te spelen? Hoe viel dit mee? Zijn er tips die je me kan bezorgen? Bedankt; Gunter

3 Antwoorden
Coen answered 2 jaren ago
Een aantal jaren geleden heb ik met en groep Pathfinder en Vampire the Masquerade gespeeld via Skype. Dat beviel prima…maar:
Er was van tevoren een discussie of we een dobbelsteen app moesten gebruiken of webcam op de worpen vd spelers en hebben voor goed vertrouwen gekozen. Echter de speler die ook de neiging leek te hebben tot het min-maxen van zijn characters en aan zgn ‘powerplay’ deed gooide wel opmerkelijk vaak een critical hit (meesterlijke worp in OdM). Mijn advies zou dan ook zijn om je spelgroep zorgvuldig samen te stellen om dit soort dingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Daarnaast zijn afspraken over achtergrondgeluid en nevenbezigheden tijdens de sessie ook wel handig om van te voren afte spreken. Mensen zijn sneller afgeleid als je online speelt wat vervelend kan zijn en tsja kinderen/huisdieren/stofzuigen etc. verminderen ook de immersie in het spel.
Conclusie van mij was dat het veel mogelijkheden bied, zeker ook positief zoals het makkelijk delen van sfeerverhogende of verduidelijkende plaatjes etc. maar dat men ook tegen bepaalde dingen aan kan lopen, zaken die van te voren wel ietwat te tackelen zijn me dunkt.

Waeldwann answered 2 jaren ago
Opvallend hoe powerplay-spelers altijd een voorkeur lijken te hebben voor Pathfinder (of D&D 3.5). Regelsystemen die lijken op de broncode van een videogame. Misschien zouden ze zich inderdaad beter op een spelconsole storten in plaats van roleplay groepen te verpesten met zo’n gedrag.

Coen answered 2 jaren ago
Nou ja, bij VtM was het erger hoor.