Spreuken en hun werking

Het OdM ForumCategorie: VraagSpreuken en hun werking
Maarten Mariën asked 2 jaar ago
Beste ODM-liefhebbers,
Ik ben inmiddels al 10 jaar aan het genieten van dit rollenspel waarbij weinig magie aan te pas kwam. Nu ik zelf aan het meesteren ben, was ik onderzoek aan het doen naar magie en spreuken. Ik vond hier de doos van magie terug. Geweldig boek!(vertaald door Ronny als ik me niet vergis) Maar ik vind nergens de betekenis en de uitwerking van alle spreuken die in het boek staan terug.
Is er iemand die mij kan verder helpen?
Alvas bedankt,
Maarten

3 Antwoorden
frank answered 2 jaar ago
Beste Maarten,
Je bedoelt waarschijnlijk de vertaling van de Magiedoos? Inderdaad door Ronnie vertaald, we zijn hem veel dank verschuldigd. Daarin worden meer dan 100 spreuken opgenoemd, helaas zonder uitleg wat elke spreuk doet.
Gelukkig is er meer informatie te vinden op onze website.
Natuurlijk zijn er de 13 originele spreuken uit OdM1: Toverspreuken
Later is zijn het er “elfmaal elf” geworden, daar hebben we ook een Nederlandse vertaling van, helaas is de vertaler (nog) onbekend: 11 x 11 spreuken
Voor OdM3 is er het boek  Codex Cantiones, daarin staan maar liefst 272 spreuken, dat wil zeggen in de Duitse versie. Een spelmeester heeft daar een selectie uitgehaald en er 79 vertaald naar het Nederlands:  Codex Cantiones
Onzichtbaar worden levert altijd discussie op, lees wat andere denken: Toverspreuk Visibili
Kun je hier mee vooruit?
Op mijn todo-lijstje heb ik het “elfmaal elf” boek gezet, die wil ik onderhanden nemen, binnenkort een nieuwe uitgave van dat boek in vernieuwde lay-out.

Maarten answered 2 jaar ago
Beste Frank,
Bedankt! Het waren de linken naar deze bestanden die ik niet terug vond op de website. Er is zo veel te vinden op deze site.
Aangezien we nog wel even binnen zitten heb ik nu voldoende leesmateriaal om mijn spelers tegen het volgende avontuur magisch weerbaarder te maken.
Heel hard bedankt!

Coen answered 2 jaar ago
De mythische Magiedoos waar ik gefrustreefd over ben dat ik hem niet heb….