Rodlofo

Ik ben een rollenspeler sinds 1982 en heb dus reeds enkele jaren ervaring zowel als speler en als spelmeester. »Het Oog des Meesters« was in 1985 mijn eerste keer achter het scherm van de spelmeester na enkele jaren het vermaledijde “D&D 2nd edition,”  en het iets betere (maar veel minder bekende) “Chivalry and Sorcery,” te hebben gespeeld en natuurlijk ook het nog steeds fantastische en jaarlijks prijzenwinnende “Call of Cthulhu” dat me er toe aanzette alle werken van H.P. Lovecraft te lezen.

Sinds 1991 speel ik geen OdM meer maar houd me bezig met het leiden van Warhammer Fantasy Role-play, Call of Cthulhu, en (vele) andere rollenspellen met verschillende groepen.

Ik schrijf nog wel artikels en avonturen voor OdM 1-3, daar deze versies van het spel je toelaten een geheel eigen fantasie-wereld uit je hoed te toveren en ik het na al die jaren nog steeds een erg warm hart toedraag. Mijn eerste OdM-fantasie-wereld was gebaseerd op de serie van zes boeken (en enkele toevoegingen) “De Kronieken van Thomas Covenant,” (een aanrader) maar enkel de kaart werd gebruikt als centraal punt van mijn steeds groter wordende wereld waaraan ook de spelers deelnamen door hun eigen geschiedenissen te schrijven.

Versie 1 van »het Oog des Meesters« is aldus een fantastische eerste stap in een veel grotere wereld.

Bijdrages van Rodlofo