Link

Hier vind je nuttige links van belangrijke websites van het Oog des Meesters, en de internationale familie Das Schwarze Auge en The Dark Eye.

Een forum waar dagelijks verschillende onderwerpen worden behandeld en waar je zelf ook vragen kunt stellen. De Duitstalige zijn met vele en zijn daardoor ook het actiefst. Er is een klein groepje Nederlandstalige die hier ook hun vragen en opmerkingen post.


logo Scriptorium Aventuris

De Duitse uitgever Ulisses Spiele biedt fans de mogelijkheid aan om je eigen avonturen (of locaties, monsters en meer) te creëren. Je mag een deel van het intellectuele eigendom van Ulisses Spiele daarvoor gebruiken, denk aan afbeeldingen en de regels van het oog des Meesters. Maak je eigen OdM-product, volg de huisregels van Ulisses en upload je werk naar de Ulisses e-boekenmarkt en deel ze met andere OdM-fans – je kunt geld verdienen en jezelf en anderen vermaken.


De meest uitgebreide wiki over Avonturië, wel in het Duits, maar dar hooft in deze tijd met alle vertaalmogelijkheden geen probleem meer zijn. Bijna alles vindt je hier, van de Herberg het Zwarte Everzwijn tot de nieuwste avonturen. Wil je weten hoeveel inwoners Havena heeft of hoe de vrouw van Zach Gimbel ook al weer heette? Avonturen, locaties, personen, regels en nog veel meer kun je hier allemaal vinden.


De Duitse uitgever Ulisses Spiele heeft de rechten van Das Schwarze Auge. Ze maken ook een Engelse versie The Dark Eye genaamd. Dat is niet alleen handig voor de Amerikaanse markt en veel Gemenebest landen, ook voor die wat minder goed in Duits zijn en makkelijker een Engelse tekst (kunnen) lezen.


De regels van versie 5 zijn uitgebreid, op deze website vindt je de belangrijkste regels. Alles netjes gegroepeerd en in twee talen te lezen. Al moet wel gezegd worden dat de Engelstalige versie nog niet alles behandeld, Zo zijn er maar zes Rituelen in het Engels beschreven en hebben onze Oosterburen er meer dan 70 tot hun beschikking.


“The Dark Eye is de nieuwe Engelse editie van het Duitse rollenspel-spel, Das Schwarze Auge. Verken elke hoek van Aventurië door middel van een veelheid aan gepubliceerde avonturen, bronnenboeken, verhalen en zelfs reguliere kranten die deze wereld levend maken.”


Wil je een nieuw avontuur kopen, op deze site is een rijke catalogus van het Oog des Meesters boeken, of beter gezegd Das Schwarze Auge en The dark Eye, want Nederlandstalig werk is er niet veel. Je kunt hier behalve de nieuwste boeken ook boeken uit vervolgen tijden kopen, en met boeken bedoel ik pdf-bestanden.


Een routeplanner voor Avonturië. Zoek een plaats of maak een route van A naar B. Deze website is onmisbaar voor Meesters die een reis willen uitstippelen en is handig voor Helden die Avonturië beter willen leren kennen. Niet allen de grote steden staan er in ook kleine gehuchten kun je vinden, al eens van Wanka of Malinford gehoord? Echt een mooi project van deze Duitse fan.