Welkom

Welkom op dé Nederlandse fansite van het Oog des Meesters. Deze fansite is een ode aan het rollenspel. Het gebruik van je eigen creativiteit, fantasie, pen, papier en dobbelstenen zijn het enige vereiste om te spelen met andere spelers. Het is een gezonde tegenhanger van de vele online RPG games op de computer. Het Oog des Meesters staat garant voor een intensieve speelervaring in de handen van een goede verhalenverteller.

Het Oog des Meesters (*Das Schwarze Auge, the Dark Eye van de spelmaker Ulisses spiele) is een fantasy-rollenspel ontwikkeld door Ulrich Kiesow.

Rollenspel betekent: u als speler schept op papier een held en u speelt de rol van die held in een fantasie-avontuur. Fantasie, omdat het Oog des Meesters zich in een niet-bestaande wereld afspeelt, in het sprookjesachtige land Avonturië.

“Het is heel makkelijk om een rollenspeler te worden. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is het **Basisspel van Het Oog des Meesters. Iedere speler heeft een rol: strijder, tovenaar, elf, avonturier of dwerg. De ‘ helden’, zoals ze in Avonturië heten, spelen niet tegen elkaar, maar met elkaar. Als groep maken ze het avontuur mee en als groep vechten ze tegen de machten van het noodlot. Ze trekken ten strijde tegen het kwaad. Soms om een diamant aan boord van een schip vol demonen en piraten te veroveren, dan weer moet een schone jonkvrouw uit handen van monsters worden gered. De wegen naar het doel zijn zeer gevaarlijk en alleen de Meester – de spelleider – weet welke avonturen en gevaren de helden wachten. Of zij het noodlot kunnen bedwingen, hun doel zullen bereiken, hangt af van hun eigen inventiviteit, van hun moed, hun behendigheid – van geluk.
Fantasie en creativiteit komen bij de spellen van ‘Het Oog des Meesters’ volledig tot hun recht.”

Op deze fansite vind je veel informatie en handouts om te beginnen met het OdM universum.

Op deze fansite vond je veel informatie en handouts om te beginnen met het OdM universum. Veel leesplezier gewenst!