Groepen

Blunder fantasy asked 4 jaar ago
Hoi allemaal, Zelf zit in in de groep rpgz, met 6 andere vrienden en spelen we al een jaar of 10. Ik vraag mij af: Welke groepen zijn er nog meer actief? Waar komen jullie vandaan? En hoelang spelen jullie al?
4 Antwoorden
Blunder fantasy answered 4 jaar ago
Overigens is  onze groep nu een fusie van 2 groepen. 1 die al een jaar of 10 bestaat dankzij hemelwijs. De andere groep ben ik met mijn zwager en vrouw gestart. Mijn neefje en een goede vriend wilden eens een RPG proberen. Ik had al wat ervaring met meesteren, dus leek het me wel leuk omdat eens te proberen. Ondertussen viel de andere groep beetje bij beetje uit elkaar en uiteindelijk zijn de 2 groepen samengevoegd. Op Walcheren(Zeeland) weet ik dat er nog een groep zit, omdat hemelwijs daar aan deel neemt. Ook wijzijn toen we begonnen te meesteren op zoek geweest naar andere groepen en avonturen, maar er was weinig te vinden. Om bepaalde documenten makkelijker op te roepen en om meer bekendheid te geven aan het oog des meesters, hebben we veel documenten omgezet naar pdf en op een yurl gezet. Ik weet dat een paar van ons nog bezig is met een nieuwe site en nieuw materiaal, maar zelf hou ik mij daar op het moment niet veel mee bezig.
Sjon answered 4 jaar ago
Ik weet dat de groep waar ik ooit toe behoorde ergens in de jaren '00 is opgehouden te bestaan. Maar ergens in Schiedam zit nog een spelersgroep dat actief is met rollenspellen, verders ken je op het forum van Het Rotterdamse Spelersgilde nog wel actieve groepen vinden.  De Morgenster waar ik deel van uit maakte is uit eindelijk wel ter zielen gegaan... wat ik begreep door tijdsgebrek en of agenda's die niet meer matchen... 
Admin answered 4 jaar ago
@Sjon, heb je een link naar een website van die Rotterdamse Spelersgilde?
frank answered 4 jaar ago
Zo’n tien jaar geleden heb ik de oudste vier oomzeggers geïntroduceerd in »het Oog des Meesters«, het leek me leuk om ze te laten zien waar de oorsprong ligt van de games die ze speelde (The Elder Scrolls, Fallout). Zouden deze millennials het eigenlijk wel leuk vinden om op deze manier bezig te zijn? Als zij het geen spannend avontuur vonden dan vond ik het toch wel spannend wat ze er van gingen vinden. Het was ook alweer lang geleden dat ik een avontuur ‘ Meesterde’, nadat ik bij mijn boekhandel geen nieuwe avonturen meer kon vinden hield het voor mij toen op. Maar gelukkig had ik de dozen en de boeken netjes bewaard en hadden ze alle verhuizingen overleeft. Waar beter mee te beginnen dan met »Het Zwarte Everzwijn«! En zo zaten er vier tieners aan tafel om urenlang door het gangenstelsel te gaan op zoek naar de uitgang. Mijn zorgen waren voor niks geweest want ze vonden het alle vier geweldig. Zelf merkte ik toen pas wat de charme is van het rollenspel, zelfs bij dit avontuur wat vele al geen rollenspel zouden noemen maar een ouderwetse dungeon crawler. Het samenspelen, letterlijk. Bij elke gang, elke deur moet de groep een beslissing nemen, wat gaan we doen en daar moeten ze samen over beslissen. En ook bij elke deur is de verassing, wat zit er achter? En zo is er zelfs in het allereerste avontuur uit de serie nergens een saai moment. Nu in 2020, spelen we nog steeds »het Oog des Meesters«, niet heel frequent, we wonen in vier verschillende provincies. De groep wisselt ook van samenstelling, er zijn nog 4 andere oomzeggers bijgekomen, die waren tien jaar geleden iets te jong. Afgelopen jaar heb we voor het eerst een Campaign gespeeld, een zelf verzonnen verhaal, dat begon in Thorwal en ze naar Ferdok bracht. De spelersgroep is lekker divers, zo zit er een stille dwerg bij, de bijdehante avonturier en sinds een paar jaar hebben we een tovenaar. En zoals een goede spelersgroep betaamt verzinnen ze elke keer wel iets waar de Meester niet op voorbereid was.