monsters

De Hazeldraak

draak

Hazeldraken zijn verre familieleden van de draken. Het verschil is echter dat de temperatuur van het bloed van een hazeldraak maar 60 °C bedraagt en daarom kunnen ze met hun naar zwavel stinkende adem, die zij met stoten uit de neusgaten blazen, ook niet bijzonder veel schade aanrichten, maar wel alle kobolds en kabouters laten schrikken. Elfen, die een fijne neus hebben, vermijden elke ontmoeting met een hazeldraak. Zij kunnen de aanwezigheid van dit monster al op een afstand van vijftig meter ruiken. Hazeldraken worden 3 a 4 meter lang. De logge, worstachtige romp wordt door zes tot acht korte pootjes gedragen en gaat zonder verlengstuk over in hals en de staart. De huid is net zo schubbig als van een ‘echte’ draak en grijsbruin van kleur. tussen de schubben groeit roodachtige, borstelig haar. De kop van een hazeldraak lijkt op die van een krokodil, de neusgaten zijn heel groot; de ogen daarentegen heel klein en door rimpels en huidplooien omgeven. Hazeldraken wonen overal waar holen, nissen of verlaten bouwsels zijn. Meestal leiden ze een eenzelvig bestaan, maar kort na de paringstijd (dus iedere 13 jaar) ziet men af en toe een vrouwtje met drie opgroeiende jongen, een verschrikkelijke aanblik! In tegenstelling tot andere draken zijn hazeldraken niet plaatsgebonden en gaan graag op jacht naar schatten. Maar omdat ze zo weinig intelligent zijn, vergeten ze altijd waar ze de veroverde schat hebben verstopt en leggen steeds nieuwe schatkamers aan. Hazeldraken zijn vleeseters: zij houden zowel van aas als van mensenvlees.

Moed: 20

Levensenergie: 50

Beveiligingwapenuitrusting: 4

Aanval: 7

Afweer: 5

Trefpunten: klauwen: 1D, gebit: 2D, staart: 1D

Monsterklasse: 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *