0 gedachten over “Drakenadem

 • Even uit mijn hoofd: iedereen die in gevecht is met de draak verliest elke gevechtsronde 1 BW-punt, omdat de drakenadem zijn wapenrusting aantast. Zodra de BW op 0 komt, verliest men 1 levenspunt per gevechtsronde.

  Beantwoorden
   • Klopt, vast beter om te onderhandelen in plaats van te vechten. Maar als je wint, kunt je van de drakenschat nieuwe wapenrusting aanschaffen 🙂

    Beantwoorden
   • Hoi Enisoor,

    mijn bron is het Abenteur-Ausbauspiel, of eigenlijk de vertaling daarvan in het fanmagazine Kobold (1987?). Daar wordt, voorzover ik weet, “drakenadem” en “vuuradem” door elkaar gebruikt. Over rook wordt niet gesproken.
    Als spelleider kun je natuurlijk altijd details toevoegen, daar is nog nooit een avontuur slechter van geworden.
    Leuke site trouwens! Het Oog des Meesters was mijn eerste rollenspel. Volgens mij is het nog steeds een van de beste manieren om nieuwe spelers kennis te laten maken met deze hobby.

    Beantwoorden
 • Yep René
  Mijn copy van het uitbouw basis 1.0 geeft idd jetzelfde aan – in het bestarium van 4.0 (geen pdf) : http://www.drachenserver.de/wordpress/category/quellen-drachenbuecher-rollenspiel/das-schwarze-auge/ .. vind je alles wat nodig is ..

  Maar .. mijn groep (een spelersgroep die nieuwe helden zal gebruiken) die de orkland trilogie zal spelen heeft meer baat bij het onderhandelen dan te vechten .. zeker als er zoals in “het spinnenwoud” er twee zitten 🙂

  Beantwoorden
 • Boom en/of holendraak :
  FEUERRATEM: 1 TP* pro KR (gevechtsronde) <–
  Riesenlindwurm (de grootste draak) (aan de vertaling begin ik niet ..):-)
  FEUERRATEM: 3 TP* pro KR <–

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *