avonturen handoutsspelervaring

Av-Id “Speurtocht door de Khom Woestijn”

Het nu volgende avontuur is geschreven voor 3-5 helden van niet overdreven hoge graad .. zo begint de auteur zijn avontuuridee.

Het is een goede piste die veel mogelijkheden geeft, men kan er bepaalde zaken gaan aan toevoegen of weglaten afhankelijk van de leeftijd van de spelersgroep. Het gaat hier over een vrij uitgewerkt  “Av-iD” (avontuuridee) waarbij de SL (Spelleider of meester) met een beetje fantasie zijn groep de “hitte” en exotische omgeving ten volle kan laten ondergaan.

Zoals steeds een welgemeende dank aan de “onbekende auteur”, deze tekst komt van een forum over Oog des Meesters.

Wie het verhaal speelt en de aanvullingen naar ons wil doorsturen krijgt zijn publicatie op deze stek  en een “zakje gouden daalders” via de Bodendienst “De Zilvervalken” (zolang jullie niet in Al’Anfas zitten want daar komen ze niet ).

Veel plezier !

 

Avontuuridee Speurtocht

Speurtocht door de Khomwoestijn

 

 

0 gedachten over “Av-Id “Speurtocht door de Khom Woestijn”

 • Het avontuuridee ken ik. Ik heb thuis 7 avonturijnsche bodes en dit komt uit nummer 7.
  De avonturijnsche bodes die jij geplaatst hebt ken ik niet maar ik wil wel m’n best doen om ze thuis weer op te zoeken en wanneer ik ze kan scannen je ze toe te sturen.

  Beantwoorden
 • Ik heb ze gevonden, ik had ze toevallig hier nog liggen. Ze zijn uitgebracht door ODM Leeuwarden met als redactie Bob Schubert en Hans den Draak. Ik zal eens zien of ik hier kan scannen.

  Beantwoorden
 • Ik heb de eerste klaar waar kan ik het naartoe sturen?

  Beantwoorden
  • Hallo Martijn,
   Alvast bedankt voor de moeite !
   Je mag ze sturen naar oogdesmeesters@outlook.be dan komen die wel terecht.
   Ik wist niet dat er ook bodes zijn uitgegeven in Nederland, we leren bij 😉
   Mocht je nog andere zaken hebben, verhalen, zelf geschreven dan weet je waar ze naartoe te sturen !
   Mag Praios over u en de uwen waken !

   Beantwoorden
 • Bob Schubert

  Het avontuur is geschreven door Hans den Draak en komt uit de Aventurijnsche Bode nr 7, één van de 15 (of 16?) Bodes die Hans en ik toen met veel plezier gemaakt hebben. Leuk om het op het internet terug te zien, al zijn ze nog op basis van sterk verouderde ODM/DSA regels 😉
  Bob Schubert

  Beantwoorden
  • Bedankt,we hebben ondertussen ook deze Bodes op onze stek gezet :-).
   Zoveel jaren na datum dus een welgemeende “dank je wel ” !
   Deze regels zijn dan wel idd oud, maar ze zijn als eerste stap in OdM toegankelijker voor de nieuwere spelers dan de complexere regels die nadien zijn uitgekomen. Wij hopen dat deze regels mensen opnieuw aanzetten om te spelen. Nadien gaan ze dan misschien wel overschakelen, het is een mogelijke piste.
   Ook wij zijn zo begonnen en zijn nadien overgeschakeld naar de regels van Odm 3.0. De doos “met Mantel zwaard en Toverstaf” maakt die overschakeling zelf makkelijker door een pagina die daarover gaat (MZT staat op deze stek).
   Ik denk dat we daarbij gaan blijven. Het regelboek in Nederlands hebben is makkelijker dan op “gevaarlijke” 🙂 momenten in een andere taal te moeten gaan snuisteren ;-).
   Mogen jullie inspanningen en deze stek mensen zin laten geven om OdM te spelen. Blijft toch een wereld die een toegangspoort kan zijn tot “jaren ontspanning” zonder slachtoffers. 🙂

   Beantwoorden
  • Beste Bob,
   na 25 jaar (her)lees ik de Avonturijnsche Bodes momenteel met veel plezier. Dank je wel voor alle tijd en energie die je daar in hebt gestoken.
   met vriendelijke groet,
   René Butter

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *