0 gedachten over “Kaart Avonturië uit de ODM extensie.

 • Beste,
  Je moet weten dat ik reeds in 1983 met ‘Het oog des meesters’ begon en de basisdoos en de instrumenten van de meester reeds vroeg bezat. Later ging mijn aandacht naar (vergeef me de uitdrukking) de meer geavanceerde rollenspelen zoals Warhammer Fantasy Role-play en Call of Chtulhu. Van grot concurent D&D heb ik nooit gehouden. ODM bleef lange tijd in de ijskast, maar sinds twee jaar speel ik het spel weer (eerste editie) met mijn twee autistische kinderen en ik ben ondertussen ook uitgenodigd op hun ‘speciale’ school waar ik momenteel vier groepen van kinderen tussen 10 en 13 jaar door de Avonturijnse wereld loods aan de hand van zelfgeschreven avonturen en natuurlijk ook de 8 originele avonturen in het nederlands. Het spel is eenvoudig genoeg zodat de kinderen met leerstoornissen het kunnen volgen en spannend genoeg dat ze zich er kunnen in verplaatsen, geen gemakkelijke taak voor kinderen met emotionele en agressiemoelijkheden. Ik houd de dingen simpel en gebruik heel veel visuele hulpmiddelen (verzameld over meer dan dertig jaren).
  Bedankt voor je eigen liefde voor een eenvoudig spel met meer diepgang dan men het meestal krediet voor geeft en voor alle hulp die ik van je publicaties kan halen.

  Beantwoorden
  • Graag gedaan. En je hebt natuurlijk gelijk de ODM 1.0 is de ideale insteek voor beginners in dit fantastische genre. Ikzelf ben er ook nog maar een twee jaar mee bezig. De doos in 1986 gekocht en laten liggen tot 2012 :-). Ondertussen werk ik als auteur mee aan deze stek, de eigenaar heeft inderdaad mooi werk afgeleverd.
   Hier vind je alles voor een doorstart in ODM 1.0.

   Ikzelf ben al SL nu verder gegaan met de regels van ODM 3.0. We blijven, afhankelijk van het verhaal, soms wel enkel 1.0 aanhouden.
   Ondertussen een doos of 10 in het Duits aangeschaft.
   (Allemaal DSA 2.0 -> DSA 3.0).

   Ik zou inderdaad in jouw geval bij de ODM 1.0 blijven, alhoewel ik zou durven de HAVENA doos gaan gebruiken. Deze doos is gedigitaliseerd,en kan ik je bezorgen.
   Er zijn een zestal verhalen, wel in het Duits, waarvan sommige wel leuk kunnen zijn voor jouw groep.De verhalen spelen zich in de stad en de onderliggende riolen af. Het is iets moeilijker om voor te stellen maar de grote kaart maakt het “speciaal”.
   Bij ODM is ook de DSA – uitbouw gekomen, daar spreken ze al van talenten maar is ook een ganse uitleg over Avonturië in het prille begin.(digitaal)

   Omdat ik met de eigenaar van deze stek ben overeengekomen om enkel de ODM1.0 en Nederlands te laten primeren zetten we dat niet op deze stek.

   Voor wat meer info over : elfen en thorwaler (mijn spelfiguur) kan je ook terecht op thorwahler.wordpress.com. Ik wil deze stek opbouwen rond Avonturië en regels 3.0.
   Een beetje een aanvulling op de deze. Ik zet daar waarschijnlijk ook wel wat gedigitaliseerde zaken op .

   Besluit : vraag maar , als we kunnen helpen bezorgen we je dat materiaal.
   Alvast bedankt voor de steun !

   Beantwoorden
 • Hoe meer enthousiaste mensen meehelpen des te rijker de ODM aanvullingen hier op de site. Dus zeker hulde aan thorwahler

  Beantwoorden
 • Pingback: Nieuwe kaart Avonturië een aanleiding tot nabeschouwing. | Het Oog des Meesters

 • Pingback: Volkeren, Mythen, Creaturen (Gedeeltelijk vertaald) | Het Oog des Meesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *