avonturen handoutshulpmiddelenKalender & weekdagenPlattegrondenTsadir's Hoek

AV-TIP : Avonturië – Land en Volk

  EEN MUST VOOR ELKE BEGINNER IN HET ODM verhaal !Av-landenvolk
Opnieuw een scan van  OdM Leeuwarden ons bezorgd door Tsadir.
Waarvoor onze dank.
Wie dit boekwerkje wil aanschaffen moet nog over wat extra Guldens beschikker – nu ja, 2 Zilveren Daalders is ook goed.
En nu niet voor het één of het ander maar wisten jullie dat :
Op de derde planeet van de zon Gerts ligt het kleine continent Aventurië. Neen ? Wel ..

PS : Onze dank natuurlijk naar de OdM groep Leeuwarden. Geen idee of ze dit ooit nog zullen lezen of welke hun huidige  activiteiten zijn. Ze brachten mooie dingen uit. Vergeet niet de tekstverwerker was nog heel primitief.

0 gedachten over “AV-TIP : Avonturië – Land en Volk

 • Bob Schubert

  Ja hoor, ik lees jullie blogs nog steeds, en heb ook al heel lang enkele gescande Aventurijnsche bodes voor jullie liggen die ik in pdf moet omzetten. De tekstverwerker van toen was van een hobbycomputer MSX-II. Die deed alleen de tekst, de rest was knip e3n plak werk 😉

  Beantwoorden
 • Bob, fantastisch dat je nog met OdM bezig bent! Je zult je mij wellicht niet herinneren (we hebben elkaar maar een paar keer ontmoet eind jaren 80, telkens op een conventie in Antwerpen), maar ik was destijds (als zestienjarige) al overtuigd van de kwaliteit van jullie creaties en vertalingen. Ik vond je naam trouwens ook terug in officieel materiaal, ook in het Duits.

  Ik vraag me dan ook af of jullie destijds nog zaken uitgebracht hebben waar ik niet van op de hoogte ben. Daarom enkele vraagjes:

  1. Hebben jullie buiten ‘De Gruwel van Ranak’ en ‘Heksennacht’ nog avonturen vertaald?
  (of zelf gemaakt, zoals ‘De Tempel van Hesinde’?)

  2. Hebben jullie nog Aventurijnsche Bodes voorbij nr. 13 uitgebracht? Tot welk nummer?

  3. Qua achtergrondmateriaal: ik heb weet van ‘Avonturië – Land en Volk’ (hierboven), ‘Monsters in Aventurië’, ‘Indianen’, en ‘Elixirs, Giffen en Kruiden’. Ook van ‘Magie en Wonderen in Avonturië’, maar die laatste is niet in mijn bezit. Heb ik iets over het hoofd gezien?

  Hopelijk heb je tijd en zin om even te antwoorden op deze langdurige flashback van jeugdsentiment! 🙂

  Beantwoorden
 • Henk Koelewijn

  Hallo,

  Hoeveel boeken zijn er in het Nederlands uitgebracht. Ik heb er 8.
  Ik zoek deze nummer 9 ook, wie kan mij daar aan helpen.

  Groet,

  henk

  Beantwoorden
  • Henk, kijk eens onder “het Boek van Avontuur” > “Avonturen” 🙂

   Beantwoorden
   • Onder de “Reacties” zie je dan een lijstje met alle in het Nederlands uitgebrachte avonturen. Sommige daarvan downloadbaar op deze site, andere (nog) niet.

    Beantwoorden
 • Henk Koelewijn

  Ok bedankt Tsadir, maar zelf zou ik ook de originele boeken willen hebben. Ik heb 8 delen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *