avonturen handoutsgevechtsregels

AV-TIP : De “De Philleasson Sage”

Voorgaand bericht met als inhoud “Volg de Drakenhals” is het eerste deel van een sage die momenteel nog erg veel gespeeld wordt en nu zelf als luxe uitgave, aangepast aan de nieuwe regels zal worden uitgegeven.

De inhoud van de verhalen blijft hetzelfde vanaf de uitgave 4.1, niet dat er ten opzichte van de versie voor 3.0 zo veel veranderd was.

Voor het spelen van het avontuur : “In het spoor van de Wolven” heeft men echter vrij veel archiefmateriaal nodig. Fictief archiefmateriaal dat de avonturiers in de hallen en musea moeten vinden. Het is deze documentatie die ik hier voor jullie plaats, mochten jullie dit verhaal of de sage (doen!) spelen.

InHetSpoorWolvenArchief

 

Omdat de latere verhalen, bij mijn weten, nooit werden vertaald en omdat we jullie toch de kans willen geven om deze prachtige sage ook volledig te spelen, neem er gerust een jaar of drie voor , geven we hieronder ook de 3 volgende delen in het Duits.

PS2PS3PS4

 

 

 

 

 

 

 

De versie voor OdM 3 werd in een nieuw kleedje gestoken, de verhalen werden achter elkaar in één boekwerk uitgegeven en de verhaallijnen van de afzonderlijke avonturen hier en daar wat meer aangepast zodat dit beter past in de  volledige Sage verhaallijn.

Persoonlijk vind ik de eerste uitgave iets handiger omdat de boekwerken, verhalen iets lichter zijn en handiger om snel in te bladeren. De versie 3.0 en 4.0 hebben het voordeel dat alles wat bij elkaar zit.

Mochten iemand de versie 3.0 willen dan vind je die hier.

Mogelijk hebben we ergens nog de versie voor OdM 4.0 wel ergens liggen dus indien men wenst dan zoeken we die ook wel even op.

Weetje :

De versie die door de mensen van FPO werd uitgegeven was de uitgave voor DSA 2.0, maar in een kleedje van 3.0 (puur de kaft). Dat deden de mensen van DSA ook met andere verhalen want de klassiekers worden weer meer en meer gespeeld door OdM/DSA groepen. Daar speelt Ulysses natuurlijk ook wel op in zie Die Phileasson-Saga (2015)

Meer info over de sage : https://thorwahler.wordpress.com

Rest ons jullie nog alleen een magistraal avontuur toe te wensen !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *