heldentypeshet boek van de regelsmagieToverspreukenTsadir's Hoek

De Morgenster 10

Morgenster-10

Om Sjon een plezier te doen: toch minstens één Morgenster voor ik op reis vertrek! Klik hierboven.

‘De Morgenster’ was in de tweede helft van de tachtiger jaren een fanzine voor OdM.

In de eerste plaats voor de eigen spelgroep, maar het blad kreeg algauw ook daarbuiten succes. De geslaagde vertalingen van Duits regel- en achtergrondmateriaal toen de officiële vertalingen begonnen opdrogen, zullen daar niet vreemd aan zijn.

Helaas zijn enkel de nummers 10 tot en met 23 in mijn bezit. Hier alvast nummer 10, met o.a. een vertaling van de magie uit het “uitbreidingsspel” van 1ste editie, dat nooit officieel verscheen. Er worden nieuwe spreuken en stafbetoveringen voor Tovenaars, en de (toen!) nieuwe magische heldentypes Druïde en Woudelf in voorgesteld. Ook het eerste deel van de Avonturijnse geschiedenis.

0 gedachten over “De Morgenster 10

  • Nu, dat is pas jeugdsentiment, zie. De tekeningen van Arvid (Lucky Star, voorganger van Storegiant) en de mix van Midden-aarde en het toen nog niet zo goed uitgewerkte Avonturië roepen mijn jeugdjaren weer op.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *