het boek van de machthet boek van de regelshulpmiddelenmagieRegiobeschrijvingtabelTsadir's HoekUncategorized

De Morgenster 16

DeMorgenster

Morgenster-16

Via de link hierboven.

Met in dit nummer: Handelswaren in Havena en hun prijzen, de Goddelijke Talismans en een korte reisbeschrijving van de jungle der Mohas (het kleine artikeltje over Andergast is geheel onofficieel)

De kaarten van Havena zitten helaas niet meer in het nummer, vandaar dat in het midden wat pagina’s lijken te ontbreken. Voor de volgende paar Morgensterren geldt hetzelfde. Mijn scanner is te klein voor de kaart van Havena met de nummering uit de 1ste editie doos, maar met wat zoeken moet die wel online te vinden zijn in het Duits of misschien ook het Frans.

Veel plezier!

UPDATE door Thorwahler.
Om de spelers toch Havena te kunnen laten doorkuieren is er een eenvoudige kaart (zelf met Franse namen ()) of de complete Havena BOX. (Deze is Duits)
Deze BOX is er eentje uit de jaren 80, er verscheen geen nieuwere.
Niet te vergelijken met de huidige uitgave van de stad Gareth, zie link
Ik speelde zelf al meerdere verhalen met de HavenaBox en kan garanderen dat er nog heel veel mee te doen is.
Een echte aanrader en dus een ideale aanvulling op deze Morgensterren.

En we geven op aangeven van Tsadir ook deze weg.

0 gedachten over “De Morgenster 16

 • De Duitse Box waarnaar de update verwijst is die van 1985. 1ste editie dus, en de bron voor de vertalingen van De Morgenster. De nummeringen van gebouwen etc. zou dus moeten kloppen. Idem voor de Franse kaart.

  Er was in 1990 of 1991 nog een Duitse box: “Das Fürstentum Albernia”, waarin de hele provincie (en dus niet enkel de stad Havena) aan bod komt. Dit was een supplement voor de 2de editie. Ook voor de 3de editie was die box ‘inhoudelijk’ nog geldig.

  Bij de 4de editie verschenen regiomodules niet meer als boxen (op Gareth na), maar als hardcover boeken. Voor Albernia/Havena is dat: “Am Grossen Fluss”.

  Bovendien waren er ook lang semiofficiële uitbreidingen voor Havena via het fantijdschrijft “Der Letzte Held”. De auteurs werkten ook aan officiële DSA producten mee. Veel van die uitbreidingen verschenen gebundeld in boekvorm onder de titels:
  – Hehre Häuser
  – Licht und Schatten
  – Fuchsfährten
  – Der Dunkle Tod (een avontuur)
  – Havena Heute und Gestern (met een kaart van de beruchte verzonken Onderstad)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *