0 gedachten over “AV-TIP : De tocht door het nevelmoeras (groep) en het moeras des levens (Solo).

 • Eindelijk is mijn queeste compleet!
  Dit was het missende avontuur waa ik reeds jaren naar zocht.
  Ik heb dit begin jaren 90 verscheidene malen geleid op de conventies van Palantir in de handelsbeurs te Antwerpen en op andere plekken waar ik een ODM groep had.
  Voor mij heeft dit avontuur een sterke persoonlijke waarde.
  Ik raad dit avontuur aan aan alle spelmeesters die hun spelers iets onvergetelijks willen schenken.
  Meer dan duizendmaal bedankt, Ronnie.

  Beantwoorden
 • Een plechtig moment! Hiermee staat elk DSA avontuur dat (tot nu toe) ooit naar het Nederlands vertaald is in één of andere vorm op deze site! Bedankt, Ronnie!

  @enisoor of @thorwahler: kan één van jullie bij de begintekst onder ‘Avonturen’ het sterretje (*) op mijn lijst weghalen bij “14. De Tocht door het Nevelmoeras (FPO*)”? Gezien ook dit avontuur nu op de site geplaatst is! 🙂

  Beantwoorden
  • Ik heb de almanak aangeschaft maar enkel voor beschrijving. Is een mooi werk voor spelers en spelmeester. Ik blijf echter de regels van OdM 3.0 gebruiken zolang de regels 5.0 niet in het Nederlands zijn verschenen, vind dat net iets makkelijker. En voor de regiobeschrijvingen en stadsbeschrijvingen gebruik ik al de Duitse uitgaven (DSA2/3) Die zijn op zich al mooi.) Ik ga me misschien wel eens wat nieuwe avonturen uit de DSA/TDE 5.0 aanschaffen,makkelijk aanpasbaar voor elke OdM.

   Beantwoorden
   • Als de vrije tijd mij gunstig gestemd is dan wil ik verder met TDE 5.0 reviews plubliceren op deze stek. Ik denk dat we een mooie bijdrage hebben afgeleverd voor de fans.

    Beantwoorden
 • Ronnie Nijssen

  Hallo iedereen, het deed mij plezier deze scan te kunnen aanleveren. Momenteel werk ik aan het duitse Regelwerk van DSA5 dus ligt de rest van mijn vertalingen een beetje op zijn gat…spijtig genoeg…maar het is van belang dit boek zo snel mogelijk omgezet te krijgen naar het Nederlands. Vandaag begin ik met de vertaling van hoofdstuk 8. De vertalingen op zich zijn niet zo moeilijk maar het typ- en zetwerk neemt enorm veel tijd in beslag. Ik zie er wel naar uit om dit jaar nog de rest van alle basis-avonturen in het Nederlands aan te leveren. Hier is een lijstje met de nummering van de basis-avonturenboeken:
  1. Herberg ‘Het Zwarte Everzijn’
  2. Het Woud van waaruit geen terugkeer mogelijk is
  3. Het Schip der Verloren Zielen
  4. De Zeven magische Kelken
  5. Nedime — Dochter van de Kalief
  6. Onder het Noorderlicht
  7. De vloek van Borbarad
  8. Door de Toegangspoort der Wereld
  9. De Stroom van het Verderf
  10. In de Klauwen van de Demon
  11. De Bron des doods
  12. De Tocht door het Nevelmoeras — Het Moeras des Levens
  13. De Zwerver zal Sterven
  14. De Zwarte Sikkel *
  15. In het woud der Spinnen *
  16. De Paarse Toren *
  17. De Orkenschat *
  18. Commando ”Olachtai” *
  19. Ziekte aan boord *
  20. Dodelijke Wijn *
  21. De Vloek van de Mantikor
  22. Heksennacht
  23. De Bedelaar van Grangor *
  24. De Kanalen van Grangor *
  25. De Grote Donderstorm-Race *

  Dan zijn er nogeens zo’n 210 avonturenboeken voor gevorderde spelers maar voordat we hieraan beginnen, zal ik eerst bovenstaand lijstje afwerken. De titels me thet sterretje moet ik nog vertalen maar zijn momenteel wel in mijn bezit in de duitse versie.
  Ik heb ook de andere ‘postings’ gelezen op deze site en er zijn fantastische stukken bij die zeker de moeite waard zijn om eens door te nemen. Jammer genoeg kan ik niet overal reacties op plaatsen maar ik neem het voorlopig wel allemaal mee tijdens mijn vertaal-marathons van het Oog des Meesters.
  Een dikke proficiat aan iedereen die aan deze site meewerkt….samen kunnen we alleen maar groeien.

  Beantwoorden
  • Als je medewerking / checks / doorlezen wil van ons en mensen op deze stek laat maar horen, daarvoor dient uiteindelijk deze gemeenschap namelijk om OdM op de kaart te houden en te laten groeien.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *