0 gedachten over “Laten we The Dark Eye spelen

 • Gunther DHoogh

  Wie speelt er hier eigenlijk de 5de editie van ODM?

  Wij doen dit nu al een hele tijd en persoonlijk vind ik het een aanrader.

  Graag wat reacties!

  Günter

  Beantwoorden
  • Ik ben al in het bezit van ODM 5 regelboek en ben van plan dit te gaan spelen alleen vrije tijd werkt nog niet mee..

   Beantwoorden
 • Ter inlichting: wij hebben twee spelgroepen met allemaal spelers die al 30 jaar ODM spelen .
  Met de ene groep spelen we de Duitse versie en met de andere zijn we overgeschakeld op de Engelse regels.

  Beantwoorden
 • Ik wacht op de nederlandstalige versie. Vind de engelstalige regelvertaling niet denderend. Toch niet in vergelijking met de duitse, ligt natuurlijk aam de woordenschat. Vraag me ook af waarom ze de avonturiaanse geschiedenis aanpasten in de “almanak”. Voor de rest lijkt versie 5 inderdaad de betere. Alhoewel in 3.0 mzt heel goed vind. Maar wie ben ik ?

  Beantwoorden
  • Bedoel je dat ze de Avonturijnse geschiedenis in de Engelse versie aangepast hebben in vergelijking met de Duitse? Of dat ze de geschiedenis voor 5de editie aangepast hebben (dus eveneens in het Duits)?

   Beantwoorden
   • In de engelse toch een beetje, verwijzingen naar het jaar Hal zijn weg en elke verwijzing naar Ulrich Kiesow ook ..kan zijn omdat nieuwe spelers die zware geschiedenis niet moeten kennen ..maar ik snuisterde al zoveel in Duits materiaal dat ik net die rijkdom wist te apprecieren ?.
    Maar DSA vijf is top ! Begrijp me niet verkeerd.

    Beantwoorden
   • Ik denk dat ze effectief met een lichter verteerbare geschiedenis gestart zijn ..om op uw vraag te antwoorden ?

    Beantwoorden
 • Wij hebben de Engelstalige Core Rules in A4 en in A5. De Aventurian Almanac is er alleen in A5 (gewoon formaat dus). Ik denk dat hij binnenkort verkrijgbaar is in Het kleine formaat (A5). Je kan helm trouwens pre-orderen op Ulisses!

  Beantwoorden
  • Bedankt ! Goed om te weten . Voor de almanac vind ik de A5 best leuk. Bij de stretch kreeg ik ook stickers.. Geen idee wat daarmee aan te vangen ? de onderleggers zijn al in gebruik zijn top.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *