enisoorthe Dark eye

the Aventurian Bestiary

Demon- jager, Chimera -doder, Draken- slachter, titels van eer en glorie. Om deze ontzagwekkende titels te claimen moeten de helden wel eerst deze monsters verslaan. Menig avonturier heeft wel eens gedroomd van het verslaan van een gigantische draak en het plunderen van diens schatkamer. Maar daadwerkelijk een draak verslaan is makkelijker gezegd dan gedaan.

Vreeswekkende en dodelijke schepselen houden zich op in de bossen, moerassen en de jungles van Avonturia. Helden zijn niets minder dan voedsel voor de meeste van deze creaturen en de onachtzame avonturier onder hen vallen al snel ten prooi aan giftige tanden, scherpe klauwen of erger.

aventuria_bestiary___gryphon_by_gaiasangel-d9l5mpr

The Aventurian Bestiary introduceert 40 verschrikkelijke monsters en twaalf dozijn hoogst gevaarlijke dieren om de meest machtigste groep van helden uit te dagen.

Dit boek beschrijft ook de bovennatuurlijke wezens zoals demonen, feeën, geesten en nachtmerrieachtige vlees en botten creaturen als de lijken vretende ghoul, de vuile gang worm en de titanische gorger.

De wildernis van Avonturia is de thuis voor meer dan alleen monsters. De Avonturiaanse oceanen, luchten en velden bevatten menig gevaarlijk en interessante dieren als de bloeddorstige gestreepte haai, de pijlsnelle stormvalk en de zwaar gepantserde gehoornde saurian. Elk soort zorgt voor een unieke uitdaging voor de helden die de onbedwongen wildernis willen gaan onderzoeken.

2641209c108ccc14bb29855bd8ef3528

Elke beschrijving van een schepsel bevat een volledig statestiekenblok, een kleurrijke illustratie en notities over fysieke eigenschappen, habitat en ontmoetings tips.

the_dark_eye__das_schwarze_auge____heshthot_by_pointlinearea-d6ra605

Als bonus geeft de Aventuria Bestiary nieuwe voordelen en nadelen, nieuwe speciale vaardigheden die zijn ontworpen voor gevecht met schepselen, regels voor zwermen monsters, en uitgebreide regels voor het jagen en gebruik maken van steengroeven.

ULIUS25201E

Dit monster boek van 128 bladzijdes is een prima aanvulling voor elke spelmeester. De layout is duidelijk en de monster beschrijvingen levendig. De illustraties zijn sfeervol te noemen. 

Star_fullStar_fullStar_fullStar_fullStar_full

0 gedachten over “the Aventurian Bestiary

 • Het is inderdaad een absolute aanrader!

  Ze zijn bijzonder goed bezig om ODM ook in het Engels beschikbaar te maken.

  Günter

  Beantwoorden
  • Ja ik wacht met ongeduld op the Warring Kingdoms suplement. De kickstarters zijn geniaal om aan extra materiaal te komen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *