hulpmiddelenODM 5Plattegrondenwww.hetoogdesmeesters.com

Kaarten

Eén van de dingen die ik zeer op prijs stel in een rollenspel is het gebruik van sfeervolle plattegronden en kaarten van de wereld waarin je je begeeft. Wie kent niet de legendarische kaart van Middenaarde van Tolkien? De Engelstalige kaartenset van Ulisses Spiele is dan ook de moeite waard om aan te schaffen. . Het geeft de spelers een duidelijk beeld van de plek waar de helden een avontuur beleven.

“De map set brengt het continent van Avonturië groots tot leven op je speeltafel. Voor spelmeester als hulpmiddel of handouts voor de spelers, deze gedetailleerde mappen van Avonturië helpen om je spel tot een succes te maken.
Deze kaarten zijn ontworpen om compatibel te zijn met de Avonturië Almanac en bieden een spannend overzicht van de wereld van Dere en het fantastische continent Avonturië. Elke kaart heeft een ander aspect, zoals geografie, regio’s en politieke scheidslijnen. Met Playerhandout-versies kunnen de helden hun epische reizen rechtstreeks op de speeltafel plannen en opnemen.
De Avonturië-kaartenset bevat een dubbelzijdige poster van de omslagafbeeldingen van de Dark Eye Core Rules en de Avonturië Almanac en wordt geleverd in een handige doos met ruimte voor toekomstige uitgebrachte kaartensets.
Deze 7-mappen boxset bevat de volgende”.

 • Gedetailleerde kaart van Avonturië,
 • Poster kaart van Avonturië,
 • Zwart en witte kaart van Avonturië,
 • Spelerskaart van Avonturië,
 • Spelerskaart van Dere,
 • Overzicht van regio’s van Avonturië,
 • Politieke kaart van Avonturië

Het product komt in een stevige doos en is meer dan geslaagd ondanks dat het verkrijgbaar is in het Engels/Duits. Ik geef daarom vijf sterren. Enisoor

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

0 gedachten over “Kaarten

 • Als oude rot heb ik het overgrote deel van deze kaarten reeds in mijn bezit, maar ze beginnen net als ondergetekende wel hun leeftijd te tonen.
  Ik ga me dus deze set ook aanschaffen, het is zoals je terecht opmerkte een onmisbare hulp voor spelers en spelmeesters.
  Heb je het Meesterscherm reeds? Dat is pas de moeite!

  Beantwoorden
  • Jazeker het meesterscherm in het bezit en volgend jaar een Nederlandstalige versie erbij. Ik ben benieuwd naar de nieuwe miniaturen die hopelijk gaan uitgegeven worden.

   Beantwoorden
  • In augustus heb ik hopelijk scherm en regels van de kickstarter. Nu die bettler van Grangor aan het vertalen voor volgend avontuur. Gelukkig in de oude boxen ook nog fijn kasrtenmateriaal. Ik heb natuurlijk weer iets gekozen met veel documentatie voor de spelers, dat vertalen is dan wel een beetje moeite. Is off topic ?

   Beantwoorden
 • Er bestaat ook zoiets als een dsa google map. Gemaakt door duitse spelers. Knap. Wel moeilijk in gebruik. Een pc op tafel vind ik persoonlijk maar niets. Kan zijn omdat ik er ook al ganse dagen achter zit. ?

  Beantwoorden
  • Ik hou mij ook verre van pc en tablets op de speeltafel. Die Googlemaps van Avonturia is wel handig maar werk erg traag.

   Beantwoorden
 • Frank heeft mij zijn duitstalige versie van de stad Riva doorgestuurd die een belangerijk element gaat worden in mijn nieuwe grootschalige (100+ pagina’s) avontuur gebaseerd op de Frankenstein legende.
  Ik ben net begonnen deze te vertalen – wat een werk van lange adem kan zijn, maar er staan nog heel wat projecten in de steiger.
  Mijn samenwerking met Frank loopt op wieltjes (voorzien van kogellagers) en dat is veelbelovend naar de toekomst toe.
  Ik ben nogal sceptisch over OdM5 – voornamelijk te wijten aan mijn ervaringen over de laatste dertig jaar, maar zolang de wereld dezelfde is, zijn al mijn verhalen hel eenvoudig om te zetten naar eender welke gewenste versie van OdM.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *