de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Rahja

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Avonturië aanbeden worden namelijk Rahja.

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele
  • de maan aanduiding Rahja is gelijk aan de maand Juni
  • tijdsaanduiding 11:00 – 12:00 AM 11:00 -12:00 PM
  • Rahja, godin van de wijn, de roes en de liefde.

Rahja is gewijd aan de merrie maar wordt zelf nooit als paard uitgebeeld. Ze komt voor als berijdster van een galopperend paard. Rahja is de godin van de vergiftiging en de lichamelijke liefde. Jonggehuwden staan onder haar bescherming maar ook koppels, die zonder huwelijksband elkander gevonden hebben.
De Rahja-kultus is niet onomstreden maar heeft te maken met vele vooroordelen maar is er uitzonderlijk nog een stad te vinden waar er géén Rahja-tempel staat.
De essentie van de Godheid: De geschiedenis van het ontstaan van alle levende wezens leert ons dat de tranen van Los paar-gewijs op het lichaam van Sumu vielen zodat er van elk levend wezen twee soorten ontstonden : schapen en rammen, muis en muizin, man en vrouw. En elk koppel wist dat ze tot elkaar behoorde; De één voelde zich tot de ander aangetrokken. Toen iedereen mekaar had gevonden, wisten ze echter niet wat ze met elkaar moesten aanvangen.
En het was Rahja, de mooiste onder alle godinnen, die de wezens leerde welke toestand zich laat winnen voor welke gelegenheid en dat alle delen van een koppel gelijk zijn en toch zo verschillend. “De mens leeft niet van brood alléén!” – “Het werk is het zuivere water maar liefde is de zoete wijn” – “Diegene die nooit lacht, zal weldra wenen” – “Wat is het nut van alle inspanningen als men er géén plezier kan uithalen?”
Al deze spreuken wijzen erop dat er vele goden zijn die zich om de mensen bekommeren maar alléén Rahja om datgene wat de mensen echt willen.
De zin van het leven: Geniet van je leven, zolang je er nog bent want de goden zijn
ijverzuchtig en gierig met de tijd van de mensen. De dood kan je beroven van je thuis, geld en bezittingen, van je kennis en macht. Maar de vreugde die je hebt gehad in je leven, kan niemand je nog afnemen.
Leven na de dood: Wanneer iemand zijn leven ten volle leeft, zal het zich niet beklagen als het op zijn einde loopt.

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

2 gedachten over “de twaalf goden – Rahja

  • Godin van de ‘vergiftiging’?… Vreemd… Wat stond er in de originele tekst? Zou dat niet ‘roes’ o.i.d. moeten zijn?…

    Beantwoorden
  • Tja nu je het zo zegt, zou dat logischer klinken. Valt mij nog mee dat er hier geen commentaar is op de blote vrouwelijke ‘onderdelen’.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *