Een gedachte over “Morgenster 3 & 4

 • Het klopt dat De Morgenster eigenlijk alleen bedoeld was voor de spelers, om de nieuwe regels uit te leggen.
  Maar als je de rubriek Brieven (door ons standaard brieben genoemd door het lettertype) lees zie je ook dat al snel er veel belangstelling (zelfs herdrukken) kwam van buitenaf.
  Zo waren de talenten en vaardigheden nog aangepast tot die wij als groep gebruikte (in latere nummers werden deze wel aangevuld), ook heette de Zwerver bij ons Doler (Tolkien minded redactie zeg maar), weer later werd een soort van samenwerkingsverband aangegaan met wat als zusterblad werd gezien De Kobold, het had natuurlijk weinig nut bloed zweet en tranen over vertalingen te geven, en een ander dat ook deed.
  Ook kom je misschien minder relevante onderwerpen ook tegen, want in basis bleef het ‘ons’ clubblaadje, dus een avondje Risken (hoewel ik ze in boardgames wil veranderen…. zo veel risk speelde we nl niet, wel Talisman, Britannica, Shogun, en vooral Diplomacy en Warhammer, zowel RPG als met legers) sta er ook bij, of een verslag over een slagveld met Warhammer….
  Daarbij (en ik weet niet meer uit mijn hoofd hoe het heette) hadden we onze versie van een sport gemaakt uit het OdM dat we ook speelde (volgens mij heeft het ook in de latere nummers een verslag van gestaan) en organiseerde we echte boogschietwedstrijden onderling volgens de OdM schietregels….

  Dit ter aanvulling…. ik wens een ieder het leesplezier dat ik momenteel bij het teruglezen hebt….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *