Franks hoek

Avonturen in nieuwe oude lay-out

Het afgelopen jaar heb ik wat avonturen onderhanden genomen en ze in een nieuwe lay-out gestopt, die lijkt op de boeken van Oog des Meesters uit de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Dat vond en vind ik leuk werk om te doen maar ik ben door het materiaal heen. Dat wil zeggen, materiaal waar ik de tekst nog makkelijk digitaal kon verkrijgen. Alles wat ik nu nog kan vinden is weliswaar ingescand maar de tekst is daar niet meer bruikbaar uit te halen. Wat betekent dat de hele tekst opnieuw moet worden getypt en dan in de nieuwe lay-out kan worden gestopt. Maar mijn type-vaardigheid is slecht en ik heb geen zin om uren, met twee vingers, teksten over te typen.

Maar misschien is er iemand die nog een avontuur heeft, al dan niet zelf geschreven, dat ik mag omzetten naar de nieuwe oude lay-out. Als je wilt komt het hier online te staan maar als je het alleen voor privégebruik wilt houden is het ook goed (ik zal het niet verder verspreiden, belooft).

Dus heb je zelf nog een word-document liggen of heb je een oud avontuur uit Avonturijnse Bodes, Morgensterren of een andere periodiek overgetypt laat het me weten.

Je kunt me mailen op: odm at gototheframe.nl

 

19 gedachten over “Avonturen in nieuwe oude lay-out

 • Ronnie Nijssen

  Hoi Frank…ja, idd, je lay out ziet er geweldig uit. Ik ben nu bezig met de vertaling van de doos »Het Land van het Zwarte Oog« en de volgende reeks avonturen om te vertalen zijn besteld en komen er binnenkort aan.

  Beantwoorden
 • Hoi Frank

  Ook ik waardeer je nieuwe lay-outs zeer veel.
  Ze zien er geweldig uit en zijn lekker om mee te werken.

  Beantwoorden
 • Hoi Frank,

  Helaas geen materiaal voor jou om uit te werken.
  Hopelijk komt er snel weer wat op je pad.

  Ik kijk er naar uit, want het ziet er steeds geweldig uit.,

  Mvg,

  Niels

  Beantwoorden
  • Ik ben bezig met de Morgensterren avonturen op wordpad te zetten.
   Gezien het vakantie is zal dat niet heel snel gaan met 5 koters om mij heen…

   Maar probeer assitens te wezen waar ik kan…. aangezien ik van af pdf lees ….

   Beantwoorden
 • Dank voor de aardige reacties, doet me goed om te lezen dat jullie het waarderen.
  Ook al heb je nu nog niks, maar pas over weken of maanden, ook dan is je werk meer dan welkom.

  Beantwoorden
  • Het eerste avontuur (het heilige hart) uit de Morgenster vordert aardig, alleen de kaarten zullen nog een hele toer worden omdat ik niet de zelfde plattegrond van lotgevallen bezit als door Ed gebruikt zijn …… maar daar vind ik denk ik ook wel een oplossing voor uiteindelijk….

   Beantwoorden
   • De plattegronden neem ik zelf meestal nog onderhanden, ik stop ze in het ruitjespapier van de lotgevallen. Voor dit avontuur (het heilige hart) heb ik de gebouwen al gedaan.
    Maar de landkaarten zijn wat lastiger. In 1988 was er denk ik nog niet zo’n uitgebreide atlas zoals die er nu wel is voor Avonturië. Waardoor de kaart uit de Morgenster niet meer overeenkomt met de huidige atlas. Maar een kleine creatieve aanpassingen maakt niks uit voor het verhaal, zolang de stad Ortun maar in de buurt van de Salamandersteen ligt. In de tekst wordt gezegd dat er heel veel bossen zijn maar de huidige kaart laat juist zien dat het gebied bestaat uit grasland en her en der een groep bomen.
    Ik wacht vol spanning op je tekst.

    Beantwoorden
   • Ik denk idd dat deze geschreven is ten tijden van 1.5/2 versie… er was wel een landkaart maar of deze gebruikt werd meer dan oriëntatie weet ik niet…. aanpassingen zijn altijd mogelijk lijk mij…. ?

    Beantwoorden
   • Behoorde de gebouwen niet tot de vertaling van de Havena doos?

    Beantwoorden
 • Beste Frank, ik kan momenteel alle Avonturen uit de Morgenster leveren op Word docs…. (het oude vertrouwde knip en plak werk)…. inclusief kaarten…. tevens als het makkelijker is de gehele Morgensterren 🙂

  JANoordhoek@outlook.com is mijn mail… communiceer makkelijker….

  J

  Beantwoorden
   • dat is niet zo moeilijk Enisoor…. maar omdat het JPG’s worden heb je er opzicht niet zo vreselijk veel aan, ik wilde het gebruiken om de lappen tekst te plakken in de tekstverwerking, zodat ik niet alles of moest uitprinten of via een PDF viewer moest werken…. just a tool maar via deze site kan je het zelf

    https://www.2pdf.nl/pdf-naar-doc/

    Beantwoorden
   • Vanzelfsprekend. Binnenkort kun je Het Heilige Hart verwachten, nadat ik eruit ben hoe je Ork schrijft 😉

    Beantwoorden
   • Ik denk dat je gewoon de naam Ork en Orken zoals gedaan in OdM 1.0 gedaan is.
    Dat houd het standaard… maar je kan ook dr Smeagol/Gollum variant toevoegen…. wat mij doet denken hoe Max Schuchard de vertaler van In De Ban Van De Ring het omschrijft…. en ik pak het er een bij dat de juiste vertaling van “Orcs” aardmannen zou zijn… waar veel juist dat weer in discussies die ik heb gelezen eerder Goblins betreft…. blijf wat mij betreft interpretatie… Eén Ork twee Orken…. zo staat het in de eerste boeken… zo als wel vaker interpreteer de Morgenster dingen net iets meer Tolkien dan andere ?

    Beantwoorden
  • Inmiddels is Het Heilige hart richting Frank gegaan…
   En ben ik begonnen met “De Bulderberg”

   Ik heb zelf inmiddels ook HHH gespeeld met een groepje nieuwelingen. Het scenario laat veel open aan de meester/spelleider, maar heeft mij als spelleider gelijk in staat gesteld om iets meer aan deze nieuwe toch algemeen verwende computergamers een beeld te scheppen over de Avonturijnse religie en haar gewijdens, tevens iets van de gecompliceerde magie uit te leggen. Wat voor mij HHH een aanrader maakt voor hen die met nieuwe spelers aan de slag gaat en na de 8 ‘basis’ avonturen de spelers thuis wil maken in deze regels….. hier was het een succes… 😉

   Beantwoorden
 • Vrienden van het OdM.
  Inmiddels staan alle Morgensterren via de link van Paul on line…
  Tijd om eens de scenario’s te bekijken en een headstart te maken voor Frank
  De titels die ik nog moet maken zijn: Zoon van de woestijn, Gedonder in het vooronder, Moord In Havena, De Weddenschap , De verdwijning en Houd de dief…
  Klaar en bij Frank zijn Het Heilige Hart en De Bulderberg…

  Binnen kort zullen Gedonder en Zoon ook klaar zijn… ivm extra info dat ik toe moet/wil voegen laten deze op zich wachten….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *