literatuurwww.hetoogdesmeesters.com

The fall of Gondolin

Dat J.R.R Tolkien één van de stamvaders is van het fantasy genre en een groot invloed heeft op menig rolleplaying game is een feit. Na bijna 100 jaar wordt alsnog een boek van de meester uit gegeven. The fall of Gondolin.

Fall-of-Gondolin-book-cover-700x1054 - Edited

‘De val van Gondolin vertelt over de oprichting van de Elfenstad Gondolin (gebouwd in het geheim door Turgon en zijn volk), over de komst van Tuor, een prins van de Edain, over het verraad van de stad aan Morgoth door Turgon’s neef Maeglin, en van de daaropvolgende vernietiging door de legers van Morgoth. Het relateert ook de vlucht van de voortvluchtigen naar de Havens van Sirion, de bruiloft van Tuor en Idril, evenals de kindertijd van Eärendil.’

2 gedachten over “The fall of Gondolin

  • Noot: de editor, de zoon van Tolkien Christopher is inmiddels dik in de 90.
    Als er al meer is (een garage vol met verschillende plotten en onuitgewerkte ideeën is het verhaal) zal dit denk ik niet meer uitgebracht worden… gezien Christopher Tolkien… ik kan niet wachten op de vertaling

    Beantwoorden
  • Ja en te bedenken dat J.R.R Tolkien dit verhaal schreef tijdens de eerste wereldoorlog in het ziekenhuis nadat hij bij de bloedige slag om de Somme gewond was geraakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *