avonturen handoutsfanmateriaalFranks hoekOdM 1Plattegrondenwww.hetoogdesmeesters.com

Gedonder in het vooronder (Morgenster #25)

»Geliefde Meester van het Oog, u staat op het punt kennis te maken met een nieuw aspect van de Haveense onderwereld. Zoals je mag verwachten in een grote haven stad, tiert het nachtleven in Havena welig. Er bestaan talloze niet-officiële adresjes waar de zeelieden de beslommeringen van hun lange reizen een nachtje van zich af kunnen zetten. Vele meisjes van lichte zeden schuimen de straten af op zoek naar zeelui die hun zuurverdiende gage ontvangen hebben en op zoek zijn naar wat vertier. De wat rijkere bezoekers van de stad zullen eerder naar de bekende gelegenheden en bars gaan, of naar de grote tempel van Rahja«

 

kaft-ODM_Gedonderinhetvooronder

Een avontuur waar de Helden zich in het nachtleven van Havena kunnen storten en ondertussen een paar Dukaten verdienen, dat lijkt een win-win-situatie, maar in Havena is niets wat het lijkt…

 

5 gedachten over “Gedonder in het vooronder (Morgenster #25)

 • Beste Ed Doorn,
  Tanith Lee (19 September 1947 – 24 Mei 2015) vermelden als bron van goede fantasy; mijn oprechte bewondering.
  Degenen die deze schrijfster niet kennen, snel naar een biblioteek en ontleen haar “Geboortegraf trilogie” en zelfs beter – haar boeken over de “Heren van Duisternis” (Waaronder de eerste drie delen zijn: Meester van de Nacht (Gilgamé Award), Meester van de Dood (August Derleth Award ), Meester van de Waan, en nog enkele korte verhalen.
  Ik heb ze allemaal in mijn collectie en herlees ze nog vaak.

  Beantwoorden
  • Zelf ben ik wel bekend met Tanith Lee, maar was geen superfan…. ik hield het bij Ursela Le Guin, Terry Pratchet, Gregg Bear en natuurlijk JRR Tolkien…. en was maar dat Ter zijde verslingerd aan Elfquest comics van Wendy & Richard Pini.

   Dat Ed Lee aanhaalt is vrij logisch omdat erotiek (hoewel dat hier beetje te ver gaat) tegen de borst kon sluiten. In die dagen lazen we veel fantasy bij de Morgenster Maar ook wel keken wij bv naar de tekenfilm Dungeons and dragons en series als Blake 7, Battleship Galaxtica ect… en natuurlijk luisterde we naar Dio en Alexander Curly (Silverdael) …
   Tanith Lee was daar zeker één van.

   Beantwoorden
   • Hallo Sjon,
    Het ziet er naar uit dat wij heel veel goede smaak (en een gezegende leeftijd) delen.
    Tolkien las ik reeds op 14-jarige leeftijd in het engels, en ook ik was een fan van de “Aardzee” en andere Ursula LeGuin verhalen, maar schakelde vlot over naar het meer lyrische taalgebruik van Tanith Lee – wat stomweg begon toen ik in de bibliotheek een boek van haar ontleende getiteld “Het Geboortegraf,” enkel en alleen omdat de cover me enorm aansprak en ik op dat moment net “Door de Toegangspoort der Werelden” speelde met mijn toenmalige groep en aan de reuzenboom moest beginnen.
    Natuurlijk heb ook ik elementen van de Pini’s Elfquest in mijn toenmalige OdM wereld verwerkt, ik heb de strips trouwens nog steeds.
    Terry Pratchett was een ontdekking die ik pas later deed, maar ik ben intussen wel de trotse bezitter van alle 40 Discworld boeken en heb “Good Omens” (dat binnenkort hopelijk onze TV schermen zal bereiken, net als de tekenfilmreeks over de Ankh Morpork City Watch) met veel plezier gelezen.Blake’s 7 is nog steeds een van mijn favorite reeksen en ik maak er een punt van om de reeks elk jaar te herbekijken, samen met mijn absolute favoriet Babylon 5.
    Ik luisterde echter wel naar The Sweet en Deep Purple, naast Sinatra en Neil Diamond en Tjaikowski – over een brede smaak gesproken.

    Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt heb ik me ondertussen teruggetrokken uit het OdM om me te wijden aan mijn Warhammer en Cthulhu campaigns.

    Ik wens jullie fanatieke fans echter het allerbeste toe, maar ben zelf het spel serieus ontgroeid (wat niet wegneemt dat ik graag notie neem van de activiteit op deze voortreffelijke stek.

    Het ga je goed.

    MVG
    Rodlofo.

    Beantwoorden
  • Ik heb idd wel ongeveer de zelfde smaak, Metal/hard rock liggen ook niet zo ver uit elkaar Rodlofo.. ook Neil sta prominent in mijn playlist. Grappig is dat Ed Warhammer RPG meesterde… maar ook Warhammer met legers speelde wij veel (geloof dat ergens in de Morgensterren zelfs een verslag sta)
   Cathulu ken ik alleen van Metallica Lovecraft als im het mij goed herinnert..
   Zenazny vond ik ook gaaf.. en met meeste Starstekfilms op dvd mag ik mij wel Trekkie beschouwen (hoewel ik niet rond loop met beam me up Scotty) Babylon5 was ook idd een gave tv serie
   Van Tolkien heb ik alle Nederlandse vertalingen inc Mr Blies lol

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *