avonturen handoutsfanmateriaalFranks hoekonofficieelPlattegrondenwww.hetoogdesmeesters.com

Houd de dief (Morgenster #37)

Hier een avontuur uit het jaar 1989, Morgenster 37, geschreven door Ed Doorn.

Een echt rollenspel-avontuur, al zeg ik het zelf, waar het vechten niet de hoofdmoot zal zijn (tenzij jouw Helden met iedereen die ze tegenkomen op de vuist gaan). De Helden gaan op zoek naar de dief, zo als de titel al een beetje verklapt. En passant leren ze de mooie stad Havena kennen met de vele verschillende etablissementen en andere kleine ondernemers die deze stad rijk is.

 

kaft-ODM_Houddedief

Het avontuur maakt gebruikt van de “Havena doos”, daar is veel te vinden over de gebouwen en mensen in Havena en natuurlijk een grote kaart van Havena zelf. In dit boek zitten 4 plattegronden van gebouwen en een kleine kaart van Havena.

Een meester zal wel wat voorbereidingstijd nodig hebben en zelf een handig overzicht moeten maken van wat wanneer gebeurt, want het kan zo maar gebeuren dat de helden twee weken verder zijn voordat ze de dief gevangen hebben. Maar dan hebben ze de hoofdstad van Albernia wel goed leren kennen.

Dank aan Sjon voor het overtypen van de tekst

3 gedachten over “Houd de dief (Morgenster #37)

 • Wederom Frank een prachtige lay-out…

  En met de andere drie “Havena” scenario’s een goede gelegenheid om de Havena doos te verkennen
  ?

  Beantwoorden
 • Mooie inkijk in Havena. De stad komt steeds meer tot leven. Goed gedaan Frank.

  Beantwoorden
  • @Niels Voor meer komen er uit mijn hoofd een totaal van 4 Havena avonturen.
   3 staan nu online hier… de vierde “De Ontvoering” kom er nog aan. Waar weer andere delen van de Havena doos gebruikt worden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *