avonturen handoutsBijdragen Ronnie NijssenFranks hoekOdM 1Plattegrondenwww.hetoogdesmeesters.com

De verkenning van het Orkland

De trilogie is compleet. Ronnie heeft ze vertaald en Frank heeft het weer in de vertrouwde lay-out gezet. Om mysterieuze redenen had ik deel 2 al wel online gezet maar was ik deel 1 vergeten. Nu is het allemaal opgelost en is de hele trilogie hier te vinden. Je kunt de avonturen apart spelen maar het mooiste is toch wel als je het hele avontuur gaat ondernemen met je Helden.

8 gedachten over “De verkenning van het Orkland

 • Bob Schubert

  De avonturen zitten boordevol leuke ideeën maar vergen een flinke inspanning van de meester omdat er enorme gaten tussen zitten. Respect voor het vertalen van de manuscripten uit de stadskronieken in De Orkenhort/De Orkenschat; ik kan me herinneren dat ik daar toen veel tijd mee kwijt ben geweest 😉
  En eh, verkeerde keuzes kunnen je aan het einde fataal worden als held…… Of is dat een spoiler?

  Beantwoorden
  • Ja, dat manuscript. Vertaalde ik ook. Staat op mijn blog, vetgeten te zeggen. Maar was toch een leuke trilogie. Mijn eerste reis door Orkland. De spinnen ..man spannend. Het obtdekken van de kristallen bol van nema ( of hoe noemde ze weer). Zo veel mee te doen. Top verhalen, nu nog ! Bedankt om ze te vertalen en toegamkelijk te maken. Voor mij is duits lezen best doenbaar maar niet voor iedereen dus de impact van de meesterwerkjes van Frank en vertalers mogen we niet onderschatten. Dank.

   Beantwoorden
 • Bob Schubert

  De werkjes waren dan ook van de hand van onze grote meester Ulrich himself. Ik kan me de spinnen ook nog goed herinneren en vooral de dochter van het stamhoofd van de Hagedismensen 🙂

  Beantwoorden
   • Dit avontuur heb ik als triologie gespeeld, tranen gehuild van het lachen. En vooral omdat ik in dit avontuur er achterkwam dat een Boron-priester helemaal geen handige heldentype was …. maar goed ook het avontuur waar de gevorderde helden niet zo grvorderd waren als ze dachten…. ‘ik groot krijg’ van chaos light Zarathustra als hoogte punt naast de heel veel komma’s die ik in één zin wist voor elkaar te krijgen. .. maar daarop in gaan zou een spoiler zijn

    Beantwoorden
 • Ook het avontuur “Een onbeantwoorde liefde” heeft een zijdelingse connectie met deze trilogie. Bovendien is het aan aanrader voor alle bibliofielen en liefhebbers van een goed scenario.

  Beantwoorden
 • Wij beginnen vanavond aan de Orkland trilogie, ik ga het meesteren en Aud, de tovenares, de elf Ismirendiel en de dweg Nordri gaan zich in het gevaar storten. Zin in!

  Beantwoorden
 • @Coen, heel veel plezier en laat ons weten hoe het is gegaan.
  Misschien een klein verslag van de spelavond(en), die we hier op de website publiceren.

  Succes aan Ismirendiel, Nordi en Aud, dat Praios over hun mag waken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *