Germaanse namen

Heeft een speler een goede naam nodig voor haar Held, een Meesterfiguur uit het Middenrijk of Thorwal loopt nog naamloos rond? Op www.taaldacht.nl vind je een lijst van meer dan 1500 namen. Vele namen hebben een krote uitleg over ontstaan en betekenis.

De website van Olivier van Renswoude staat vol met informatie over de (geschedienis van de) Nederlandse taal.

3 gedachten over “Germaanse namen

 • 14 april 2019 om 17:06
  Permalink

  Inderdaad een mooi lijstje! Heb hem toegevoegd aan mijn OdM links….. 😉

  Beantwoorden
 • 15 april 2019 om 15:27
  Permalink

  Een heel nuttige lijst! Wordt ook al een tijdje regelmatig door de vertaalredactie gebruikt. Op die site zijn namelijk niet enkel namen, maar ook vergeten woorden te vinden, die regelmatig mooi van pas komen als er zich weer eens een complexe vertaalknoop voordoet! 🙂

  PS: @Bob: nog steeds geen zin om wat te editen / proeflezen voor OdM 5? Dat hoeft niet meer te zijn dan je zelf haalbaar acht. We kunnen wel wat extra mensen met kennis van zaken gebruiken, want er blijkt verdraaid veel tijd in te kruipen…

  Beantwoorden
  • 15 april 2019 om 15:39
   Permalink

   want er blijkt verdraaid veel tijd in te kruipen…

   Je meent het ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: