Franks hoekwww.hetoogdesmeesters.com

Jaaroverzicht

Tweeduizendnegentien is bijna voorbij, we kunnen nu terugkijken op een bijzonder jaar voor www.hetoogdesmeesters.com. Hier ons jaaroverzicht met lijstjes en al. We hopen dat volgend jaar er nog steeds mensen hier langskomen en van zich laten horen of hun werk hier achter willen laten. Of je nu nog een goede scan hebt van een boek, zelf een avontuur hebt geschreven of vertaald.

Het belangrijkste nieuws van 2019 is toch wel dat de oprichter van deze site, Jeroen, zijn tijd en geld aan andere zaken wilde besteden en zich genoodzaakt zag om de fansite te stoppen. Gelukkig (mag ik toch wel zeggen?) was er iemand die nog wat tijd en geld overhad en het met alle plezier aan dit project wil geven.
ik kan Jeroen niet genoeg bedanken voor het werk dat hij begonnen is en het vertrouwen dat hij had om het aan mij door te geven.

De cijfers

Dit jaar zijn er 41 berichten gepost. Logisch dat het een beetje rustiger aanging rond de overdracht maar de afgelopen twee maanden verschijnen er weer regelmatig berichten.

De bezoekersstatistieken zijn helaas maar voor het afgelopen half jaar, met de verhuizing heeft WordPress de getallen niet meeverhuisd.

Top 10 landen
Welke pagina’s werden het meest bezocht?
Wat zoeken onze bezoekers?
Versie 5

Een ander belangrijk nieuwsfeit is de uitgave van de Vlaamse versie van OdM5. Na hard werk en veel geduld is er dan de vertaling van DSA5 voor de Lage Landen. Er is hard gewerkt, er zijn wat harde woorden gevallen tijdens het hele proces. Mijn aanvankelijke enthousiasme verdween gaande weg voor OdM5, niet alleen vanwege de opzet, ik vind het veel te ingewikkeld, maar ook de vertaling kon mij niet bekoren.
Maar mijn mening doet er weinig toe, andere RPG’s zijn ook uitgebreid ingewikkeld en worden door vele gespeeld. Waarschijnlijk zullen veel Belgen juist blij zijn met de vele Vlaamse uitdrukkingen en woorden in hun Regelboek, dat voelt voor hun vertrouwd aan. En ik hoop dat iedereen veel plezier beleeft aan de omschrijving van de Aambeelddwergen.

Forum

Op de oude site was er de contacthoek, daar konden mensen hun vragen kwijt en andere hun kennis. Het was een veelgebruikt onderdeel maar een beetje onoverzichtelijk. Met de verhuizing wilde ik een handigere manier voor vraag & antwoord over het oog des Meesters. Het koste wat tijd en moeite om iets te vinden maar sinds twee weken is er het OdM Forum. En gelukkig werkt het ook, er wordt al druk heen-en-weer gecommuniceerd. Kijk gerust op het forum en als je iets wilt vragen of mededelen dan weet je nu waar je dat kunt doen.

Dank iedereen

Dank iedereen die deze site bezocht heeft, hopelijk zien we je in 2020 weer.

2 gedachten over “Jaaroverzicht

  • Bij deze een ietwat te late gelukkig nieuwjaar toegewenst aan Frank en de rest van de OdM gemeenschap. De beste wensen voor 2020 (het jaar van de rat), een beetje later dan verwacht omdat die draken zichzelf niet verslaan en die zwartpelsen niet stoppen omdat je het vriendelijk vraagt. ??????

    Beantwoorden
  • Allemaal de beste wensen en laat 2020 een mooi OdM jaar worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *