het boek van de regelsOdM 2

Oproep: nieuwe scan Regelboek OdM2

Op deze site is een regelboek te vinden dat wordt “Uitbreidingsregels OdM Professioneel (OdM 2)” genoemd. Het boek is in vier afzonderlijke pdf’s hier gepubliceerd. De hoofdstukken hebben namen als: De Helden van Avonturië, Heldentypen, De talenten van de helden, Op naar het gevecht! en Waar de dukaten blijven. Het is zelfs voorzien van aantekening van de eigenaar van dat boek.

Ook al is het best leesbaar, het is niet de allerbeste scan van het boek en ook missen de eerste pagina’s en het kaft (daarom weet ik ook niet de titel van het boek). Heeft iemand dit boek in zijn of haar bezit en zou daar een nieuwe scan van willen maken? Nu we toch allemaal binnen moeten blijven is het een mooi klusje dat gedaan kan worden.

Hierboven zie je de eerste pagina van het boek, dit is het boek dat we graag opnieuw gescand zouden willen zien, inclusief de voor- en achterkaft en de eerste pagina’s. Als je een scanner hebt levert dat het beste resultaat, zet de resolutie op 150 dpi of 300 dpi, hoger mag maar lager liever niet. En je kunt alle pagina’s in grijstinten (grayscale) scannen, alleen de kaft moet je natuurlijk wel met kleuren scannen.

Heb je wel het boek maar geen scanner dan kan het ook met je telefoon, waar je wel op moet letten is dat de pagina’s zo vlak mogelijk zijn. Handig is als je dit klusje niet alleen aanpakt. Een is de fotograaf en de ander houdt de bladzijdes vast. Zodat je dit voorkomt:

En het geeft niet als er her en der een vinger of duim te zien is, zolang die de tekst niet verbergt kan ik dat er wel uit photoshoppen. Hopelijk heeft iemand dit boek nog in bezit en misschien is het een leuk klusjes voor je kinderen voordat ze weer naar school gaan.

3 gedachten over “Oproep: nieuwe scan Regelboek OdM2

 • Rudolf Trost

  Hey, Frank.

  Ik heb dat boek verschillende keren liggen en wil het je wel toesturen ter bezigheid in deze Coronatijden. Je mag het boek dan ook zelf bijhouden. Zelf heb ik het naar goede gewoonte erg druk en kan dus niet aan je verzoek voldoen. Indien gewenst kan je je adressgegevens via kerende laten geworden of me desnoods bellen via Whatsapp op het nummer 0xxx/xxxxxx. Wel rekening houden dat je uit Nederland naar Belgie belt.

  Beantwoorden
 • Dankjewel Rudolf, ik heb je gemaild.

  Maar laat dat iemand anders die het boek heeft zich er niet van weerhouden om het boek in te scannen en digitaal naar me te sturen. Of we doen ieder de helft, scheelt een hoop werk.

  Beantwoorden
  • Ik heb het ook. Doch maar 1x. Kan wel scannen. Ik bekijk morgen of dat lukt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *