AvonturenfanmateriaalOdM 1OdM 2

Elfenlot

In ‘Elfenlot’ leren de helden over de hoogelfen, wiens cultuur duizenden jaren geleden door hun hoogmoed en een duistere vijand werd vernietigd. Gewijden krijgen nu visioenen dat dit gevaar Avonturië opnieuw boven het hoofd hangt. Kunnen de helden het verleden doorgronden om het heden en toekomst veilig te stellen?

Dit avontuur is een zeer verkorte versie van de Phileasson-Saga, officieel verkozen als ‘het beste dat Oog des Meesters te bieden heeft’, maar dat 12 avonturen in beslag neemt en zowat heel Avonturië doorkruist in ongeveer 400 speluren. Mijn spelersgroep heeft minder tijd, dus heb ik de essentie in 60-80 uur speeltijd gegoten en het aantal meesterpersonages van tientallen naar een handvol teruggebracht. Het eindresultaat behoudt de kern van het Elfenlot verhaal en gaat diep in de uitdagingen en plezier die we hopen dat de spelers en de Meester zullen ondervinden.  Laat het ons weten!

Frank heeft de kwaliteit gecontroleerd en verbeterd en de lay-out verzorgd, alle nog resterende foutjes zijn op Koen.

8 gedachten over “Elfenlot

 • Elmo Middel

  Geweldig dat je dit hebt gedaan! Is dit te spelen na/in combinatie met ‘Volg de Drakenhals’? Of zit dit avontuur er al in verweven? Ik ga dit zeker spelen met mijn groep!

  Beantwoorden
  • Hoi Elmo, ja dat kan! Het eerste deel, met de Hemeltoren, is onderdeel van Volg de Drakenhals, maar we hebben opnieuw rechtstreeks vanuit het Duits vertaald en hebben de wedstrijd tussen Phileasson en Beorn eruit gelaten. Als je Volg de Drakenhals al gespeeld heb, begin dan vanaf de Kelk des Overvloeds op het einde van ons eerste deel, en dan speel je het tweede en het derde deel

   Beantwoorden
 • Mooi werk ! Wij speelden de sage in een 15 avonden dacht ik ..maar waarschijnlijk niet zo in detail. Doch dit is een mooi iets om avonturie te leren kennen. Topwerk.

  Beantwoorden
  • Ik vraag me af of dit werk niet via de scriptorum kan worden verspreid. Voldoet het niet aan de eisen ? Na te vragen. Ook voor andere verhalen lijkt dit mogelijk.

   Beantwoorden
 • Ziet er geweldig uit. Daar heeft vast een hoop werk ingezeten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *