das Schwarze AugeFranks hoekGeschiedenisOdM 1OdM 2OdM 3

25 jaar zonder Ulrich Kiesow

In januari 1997 werd de Duitse rollenspelwereld opgeschrikt door het nieuws: Ulrich Kiesow, de bedenker van het meest succesvolle Duitse rollenspel Das Schwarze Auge en jarenlang hoofdredacteur, was op slechts 47-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Vandaag, 25 jaar later, is zijn creatie Aventurië nog steeds springlevend en wordt het door duizenden rollenspelers in hun verbeelding bereisd. En de nalatenschap van Ulrich Kiesow is ook niet vergeten.

Ter gelegenheid van de 25e sterfdag herdenken collega’s, vrienden en fans de schrijver en mens Ulrich Kiesow. Met teksten van Werner en Angelika Fuchs, Anton Weste, Tom Finn, Lena Falkenhagen, Karl-Heinz Witzko, Thomas Römer, Hans Joachim Alpers, Niels Gaul, Jörg Middendorf, Arne Gniech, Stefan Blanck, Alex Spohr, Nikolai Hoch, Jasmin Neitzel en Kai Frerich.

Alle opbrengsten van de verkoop van dit boek gaan voor 100{415abdd739027f5140276b59ed74800c6324a395b51d2ec5546b8ff4dc05b437} naar de Duitse Hartstichting.

(tekst vertaald uit het Duits)


Boek is zowel bij Ulisses-Speile te koop als op Drivethrurpg.
Dank aan Günter die dit mededeelde op het forum.

2 gedachten over “25 jaar zonder Ulrich Kiesow

  • Ik herinner me de koude rilling die toen over mijn rug liep als ik het slechte nieuws in de Aventurischer Bote zag als gisteren.

    Ik had toen zelfs geen idee dat hij ziek was, dus het kwam echt wel als een donderslag bij heldere hemel…

    Hij zou dit jaar 73 geworden zijn.

    Veel te jong gestorven. Ik ben nu al ouder dan hij ooit geworden is. Confronterend…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *