Günthers HoekhulpmiddelenOdM 1OdM 2

Een campagnestad

Wanneer een groep avonturiers in een nederzetting aankomt, interesseren ze zich veelal het meest aan de dagelijkse dingen des levens: is er een herberg (drinken, eten en mogelijk veilig overnachten)? Is er een stadswacht? Worden wapens in de stad toegelaten? Zijn magiërs in de stad welkom? Zijn er strenge wetten geldig? Kunnen de noodzakelijke voorraden worden aangevuld? Kunnen hier wonden en ziektes behandeld worden? De nederzetting zal dus een belangrijke plaats zijn om te rusten en op kracht te komen tussen de echte avonturen door.

Het kan gebeuren dat tijdens een campagne je Helden niet in de buurt zijn van een bekende en bestaande stad in Avonturië, maar je wilt toch de Helden even een echt bed gunnen in plaats van weer in de openlucht te moeten bivakkeren. Dan kan je nood hebben aan een campagnestad. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het inrichten van een stad. Dat kunnen best wel veel zaken zijn.

In dit boek vind je een handig overzicht van onderdelen en onderwerpen die in een stad kunnen voorkomen. Door ze allemaal of toch zoveel mogelijk toe te passen wordt je stad een levendig en realistische plek waar de spelers in rond kunnen lopen, tot rust kunne komen of nieuwe avonturen kunnen beginnen. Het is ook mogelijk dat in plaats van een goede herberg te vinden dat je spelers de foute buurten intrekken met alle gevolgen van dien.

Het boek heeft een campagnestad helemaal uitgewerkt zodat je kunt zien wat er nodig is om een goede Avonturijnse stad in te richten. Neem gerust onderdelen uit Reikenbad over in jouw stad of maak het compleet anders, een spookstad bijvoorbeeld maar wel met alle gebouwen en bijbehorende geschiedenis.

Wat je ook gaat maken, veel plezier.

4 gedachten over “Een campagnestad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *