hulpmiddelenRodlofo's hoek

Twee Meesterfiguren graad 1

Boram Hogenberg

Boram Hogenberg Mannelijke mannelijke heuveldwerg en dief, graad 1. Boram Hogenberg hunkert naar mogelijkheden voor avontuur en (persoonlijke) vooruitgang.

MOSLCHBELKAVAWBWTPLEASP
1311121399911d6 +125
UiterlijkBoram Hogenberg is kort en slank van gestalte en gaat goed gekleed. Hij heeft kort krullend bruin haar en donkerbruine ogen.
PersoonlijkheidBoram Hogenberg is wild van nature, grillig van motivatie en waanzinnig dapper. Hij houdt van wijn en ziet zichzelf als een liefhebber. Hij beroept zich er op dat hij al heel wat helden uit de moeilijkheden heeft gehaald – waar hij hen eerst had ingestort, maar dat is niet relevant.
Opvallend gedragWanneer hij zelfbewust is, speelt Boram Hogenberg met zijn haar. Noem een activiteit en hij heeft ze ook gedaan – daarbij niet gehinderd door de waarheid.
AchtergrondBoram Hogenberg komt uit het dorp Onderheuvel in Kosh; hij wil de wereld zien en genoeg munten verdienen om zich terug te trekken in een meer dan comfortabel leven.
AvonturenhaakBoram Hogenberg kan de helden zowat overal ontmoeten; op het Pad van Avontuur in een grottensysteem of in een schandblok of een stockade op het marktplein als straf voor een licht vergrijp. 
Opvallende uitrustingBoram Hogenberg bezit zes 6 werpmessen, twee dolken en een set dievengereedschap van uitstekende makelij.

Mauro Pentti 

Mauro Pentti (mannelijke gewijde van Praios, graad 1) gaat alleen om met degenen die in grote lijnen zijn eigen ethiek delen; hij zou kunnen dienen als het morele kompas van een groep helden.

MOSLCHBELKAVAWBWTPLEASP
11121391281011d6 +03020
UiterlijkMauro Pentti is kaalgeschoren en gedrongen. Hij wandelt met een lichte buiging in zijn rug.
PersoonlijkheidMauro Pentti is bescheiden, opmerkzaam, nauwgezet eerlijk en deugdzaam; houdt van vissen
Opvallend gedragMauro Pentti friemelt met zijn heilige symbool terwijl hij nadenkt, bid, of tijdens het instuderen van religieuze teksten.
AchtergrondMauro Pentti is de jongste zoon van een rijke koopman; hij voelde zich van jongs af aan verplicht om mensen te helpen die minder geluk hadden dan hij en gebruikt de Wetten van Praios als zijn gids.
AvonturenhaakMauro Penttikan de helden zowat overal in Avonturië ontmoeten. Hij bewandeld de handelswegen zowel als de paden tussen de nederzettingen.
Opvallende uitrustingMauro Penttibezit eensierlijk zilveren heilig symbool en twee flesjes gewijd water.
NOTAIndien je geen gewijden wenst te gebruiken, maak dan van Mauro Penttieen avonturier of een strijder met voor de rest dezelfde beschrijving en persoonlijkheid.

Deze meesterfiguren zijn helemaal gespelcheckt en aangepast, klaar voor publicatie. Het staat de spelmeester natuurlijk vrij om de grade en scores van deze meesterfiguren naar behoeven aan te passen.


3 gedachten over “Twee Meesterfiguren graad 1

  • Jammer van het Naschrift van de eindredactie. Er staan wat kleine Er staan wat kleine slordigheden in de tekst (missende spaties bij Mauro en dubbele woorden bij Boram). Verder 2 leuke personages.

    Beantwoorden
    • Ook bij mij sluipen er dubbele woorden in zo te zien.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *