das Schwarze AugeFranks hoek

Ulisses en Das Schwarze Auge

Op zoek naar extra informatie over een bepaalde term die ik tegenkwam tijdens het nalezen van een vertaalde tekst van Luc en zijn jongens ging ik bij Ulisses te raden, via de homepage ging ik naar het onderdeel Rollenspiel-Welten en daar viel mij iets op. Misschien zie ik er meer in dan het eigenlijk het voorstelt, oordeel zelf maar.

Ulisses heeft meerdere rollenspellen waar zij de rechten van hebben of een licentie, om precies te zijn achttien stuks, dit is de lijst die ik op de website zag en ik zet ze hier in dezelfde volgorde neer.

 1. Fading Suns
 2. Dungeons & Dragons und 5e
 3. Warhammer Fantasy Rollenspiel
 4. Dieseldrachen
 5. Welt der Dunkelheit
 6. Starfinder
 7. Pathfinder 2
 8. Savage Worlds
 9. Savage Pathfinder
 10. ALIEN — Das Rollenspiel
 11. Dune: Abenteuer im Imperium
 12. HeXXen 1733
 13. Earthdawn
 14. Tales from the Loop / Things from the Flood
 15. Die Schwarze Katze
 16. Torg Eternity
 17. Classic Traveller
 18. Das Schwarze Auge

Wat op valt? Het is duidelijk niet alfabetisch. Misschien is de volgorde gebaseerd op hoe lang Ulisses de rechten heeft, van jongste naar oudste. Als dat niet zo is dan is dit een droevigmakend lijstje. Want ons geliefde spel staat helemaal achteraan. Ja, ik weet het, in een lijstje komt altijd iets of iemand achteraan en misschien in DSA zo groot dat het niet uitmaakt dat het achteraan staat, in dat geval zou het een hoopgevend lijstje zijn. Maar ik weet dus niet waarom er voor deze volgorde is gekozen.

Hebben jullie een idee waarom voor deze volgorde is gekozen en DSA achteraan staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *