hulpmiddelen

Moerassige plaatsen

Deze vijf interessante locaties liggen op de loer in de Avonturijnse moerassen. Er is geen reden waarom ook jij ze niet in je avonturen kunt stoppen!

Lange grafheuvel:

Uitgegraven in de zijkant van een modderige heuvel, heeft deze oude stenen grafheuvel drie zijkamers die uitstralen vanuit een centrale kruipgang. Helden en grafrovers hebben deze grafheuvel reeds herhaaldelijk verkend en de meesten gaan ervan uit dat er niets van waarde in zit. Een dubbele rij gebeeldhouwde stenen obelisken – waarvan sommige nu onder een gevaarlijke hoek leunen – leidt naar de ingang van de grafheuvel.

Modderbos:

De bodem van dit laaggelegen stuk moerasland is voortdurend verstikt door modder. De lokale bevolking weet dat ze het mierzoete slijk van de regio en de roofzuchtige stekende insecten moeten vermijden omdat er in dit verzonken moeras weinig van waarde of waarde ligt. Soms verstoppen bandieten en dergelijke zich op verschillende kleine eilandjes die boven de modder uitrijzen.

Mistbron:

Een eeuwige mist hangt dik rond deze afgelegen met water gevulde schacht van onbekende diepte. Naar verluidt is dit de plaats van een oud gevecht tussen machtige tovenaars die tijdens de Tovenaarsoorlogen beiden door de grond zelf werden opgeslokt op het hoogtepunt van hun strijd. Hier worden vaak vreemde gebeurtenissen gemeld. In het recente verleden zijn er in de nevelen sprankelende lichten met vreemde, kleurrijke tinten gemeld die uit het water van de put opdoken.

De Dansende Poelen:

Drie diepe, door een bron gevoede poelen nestelen zich in het midden van een brede set van 73 staande stenen. Het getal 73 heeft een magische betekenis omdat 73 het 21e priemgetal is. Zijn spiegel, 37, is de 12e, en zijn spiegel, 21, is het product van vermenigvuldigen – hou je vast aan je tovenaarshoeden – zeven en drie.

Sommige stenen liggen op hun zij en op veel ervan staan vervaagde pictogrammen van dieren, vogels en dergelijke. Een paar grotere pictogrammen, niet zichtbaar vanaf de grond, maar wel van boven op de staande stenen beelden dingen af met een veel sinistere uitstraling. Druïden komen hier soms om hun wilde, orgiastische rituelen uit te voeren.

De Drie Reuzen:

Drie totempalen – vol met houtsnijwerk van afschuwelijke oude en bebaarde mannen en nog meer vreselijke wezens – uitgesneden uit magisch gehard hout hebben een eeuw of langer de wacht gehouden over deze met bomen omzoomde open plek. In een grote driehoek geplaatst, zijn ze gecentreerd op een stenen blok van verweerde steen. Volgens de lokale legende leiden de totempalen de natuurlijke energie van het land naar het verweerde stenen blok (dat een portaal is naar een andere dimensie op het Astrale Vlak (Meesters keuze).

Ik hoop dat de Sunday Supplements je spelmeester-leven gemakkelijker maken. Als ze dat doen – en je kent een mede-spelmeester die ze misschien ook nuttig vindt – stuur ze dan dit supplement door of sluit je aan bij Patreon . (Ontvang elke maand gratis boeken en exclusieve advertentie- en omslagvrije edities van al onze boeken en help ons onze freelancers uitzonderlijke tarieven te betalen voor uitzonderlijk werk.)

Zoals altijd, bedankt voor je oogballen (ze waren erg lekker).
Veel succes met je OdM spelsessies,
Creighton Broadhurst,
Uitgever van nuttige TTRPG-items, Raging Swan Press

Onthoud, alles is beter met tentakels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *