Franks hoek

Zorgen om Luc en zijn uitgeverij

Vorig jaar januari werden we verrast door Luc en zijn kompanen, ze waren begonnen met een update van de OdM1-regels, een nieuw Regelwerk genaamd »De Wetten van Aventurië« zou de nieuwe standaard worden van het oude Oog. Op deze website kwamen oude en minder oude mannen bij elkaar om de eerste opzetten van commentaar te voorzien, opbouwende kritiek. Want iedereen wilde dat dit boek een nieuwe impuls zou worden om op een eenvoudige manier aan de slag te gaan met het pen-&-paper rollenspel. Dat was negentien maanden geleden.

Het is nu zomer 2023 en alles is stil geworden rondom »De Wetten van Aventurië«, en niet alleen dit boek is nu gehuld in nevelen, ook het lot van alle andere boeken is onbekend. De avontuurboeken uit de reeks Klassiek, zijn allemaal verstokt van correcties en verbeteringen, er is niks meer opgekuist in eender welk boek. B20 Dodelijke wijn, B12 De tocht door het Nevelmoer, R01 – Havena, Havenstad aan de Grote Rivier om er een paar te noemen, allemaal liggen deze boeken minsten 19 maanden zonder aandacht en liefde te verkleumen en te verloederen. Het is een troosteloze aanblik in Drivethrurpg.com.

En terwijl er boeken zijn die aandacht vragen om een kleine of grote update gaan er geruchten dat er nieuw werk aankomt, zoals »”Lokroep van de Zuidzee«. Dat is een heuse campagne, oorspronkelijk bestaand uit vier boeken. Voor buitenstaanders en liefhebbers is het compleet onduidelijk welke tijdpad LT Publications heeft uitgezet. Wanneer ze van plan zijn om hun zogenaamde BETA-versies naar Alpha, Gold of uitgeefbaar om te zetten. Want er zijn nu BETA-versies van meer dan drie jaar oud. Zoals ik al zei, die liggen te verkleumen en te verloederen en krijgen geen liefde van Luc.

Weet iemand hoe het gaat in Wommelgem, leeft iedereen daar nog? Omdat ik geen facebook heb (niemand zou facebook moeten gebruiken of instagram of watsapp maar dat is een ander verhaal) kan ik niet zien of er vanuit dat front nog nieuws komt. Wat ik wel zie is dat er niks, nada, nop, aan de BETA-versie wordt gedaan, niks op drivethrugrp en niks op kickstarter.com, daar is het ook al bijna een half jaar stil, doodstil.

3 gedachten over “Zorgen om Luc en zijn uitgeverij

 • Het is er inderdaad uitzonderlijk stil. Als je alles zelf wil doen zonder hulp van een ooit toch sterke gemeenschap dan loopt dat verkeerd af. Ik heb er geen goed oog meer in ..maar blijf “opti” 😉

  Beantwoorden
 • Stilte zal nog wel blijven…. zo makkelijk is get duidelijk allemaal niet gebleken..
  Laatste wat ik zag waz een veurs met een proefdruk… ook al maanden terug

  Beantwoorden
 • Sjon Noordhoek

  Ik zal wel een stap te ver denken, maar gezien er van alles aan kaarten, klassieke en OdM5 boeken zouden verschijnen zo rond de zomer, en er nog geen PDF bestand verschenen nog geüpdatet is… heeft LTP nog wel de rechten? Of heeft Ulisses na zoveel pogingen er gewoon niet de stekker uit gehaald?

  Zo maar een gedachte, ook op hun medium Facebook en eigenlijk web gebeurt he-le-maal niets meer, om over Drivethru maar helemaal niet te hebben Met al die bèta zooi…
  Hier zien we Achim en Luc ook al niets meer mededelen… vraag ik mij af of er überhaupt nog een LTP bestaat met rechten op het vertalen van DSA…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *