Franks hoek

Luc Teunen belooft wat, deel 823

Een terugkerend thema voor de »Oog des Meesters« gemeenschap zijn de beloftes van Luc Teunen, eigenaar van LT Publications. In de afgelopen zes jaar heeft hij er heel wat gedaan en de meeste kwam hij niet na. Opmerkelijk want het waren vaak beloftes dat er op een bepaalde dag een bericht zou verschijnen met meer uitleg over het een of ander. We gaan het nu niet hebben over alle boeken die al meer dan twee jaar geen update hebben gekregen en nog steeds BETA zijn, we gaan het ook niet hebben over »De Wetten« het beste plan voor het oude OdM, dat na een half jaar dood neer viel. Nee, alleen de keren dat Luc na aandringen van de liefhebbers belooft om binnenkort, vaak met een datum erbij vermeldt, met meer informatie te komen.

Op 14 april van dit jaar komt Sjon met goed nieuws, Luc gaat wat meer vertellen over wat eraan zit te komen. De volgende dag zal er een update komen op de Kickstarter-website. Natuurlijk kwam die update niet de volgende dag maar pas 221 dagen later, nummer 63 in de reeks op Kickstarter.

13 november 2023

Beste vrienden,
er werd gevraagd achter een nieuwe update, en zeer terecht ook, want het is zeer lang geleden.
Helaas ben ik de afgelopen weken geveld door een stevige lumbago, een verschot in de rug, zeer pijnlijk, maar vooral lastig om een uurtje voor de pc te zitten en een update neer te pennen.
Dokter vermoed dat het tegen het weekend beter moet zijn, dus zondag zou de update online moeten staan.
Vriendelijke groet,
Luc

Update #63

Hier belooft onze Luc dat zondag (19 november) “zou de update online moeten staan“. Wat denk je? Staat er nu een update #64 met informatie hoe het ervoor staat met de Klassiek-reeks, wanneer Beta-boeken opgekuist worden? Nee, natuurlijk niet.

Waarom doet Luc dit toch steeds? Waarom maakt hij het dat je nog moeilijk iets kunt aannemen van wat hij zegt? Elke belofte komt hij niet na. En het is zo eenvoudig: maak geen beloftes die je niet kunt nakomen! En delegeer wat werk, ik zit al een maand te wachten op antwoord over of ik wel of niet een avontuur (“De tempel in de jungle”) mag plaatsen op deze website en je komt maar niet met een antwoord daarop.

Update

En Luc heeft met zijn pijnlijke rug toch het een en ander gedaan. Er is een nieuwe update bij Kickstarter, en opnieuw verrast Luc ons. Want er zijn vier nieuwe solo-avonturen uitgebracht (wel met de BETA-waarschuwing dus pas op voordat je die acht euro overmaakt). Alsof ze mijn gedachte kunnen lezen zijn ze ook begonnen aan het vertalen van de Regel-Wiki. Ulisse heeft een uitgebreide online wiki over de DSA5-regels in het Duits en Engels. De jongens van Luc zijn vol goede moed gestart aan de vertaling. Om onduidelijke redenen op een wazig platform (webnode.page) waar ze al snel tegen problemen zijn aangelopen, namelijk de zogenaamde <tables>.

Als klap op de vuurpijl:

OdM 1: 
Ook hier is er nieuws, maar daar kunnen we de nieuwe avonturen pas binnen een week (of twee) laten verschijnen, samen met een update. 
De volgende update van het OdM 1 regelboek zal vroeger verschijnen. Wat mij betreft is dat nu inhoudelijk compleet en kan het nalezen en de grafische finetuning starten.

Luc Teunen

Stiekem zijn ze verdergegaan met mijn lievelingsproject »De Wetten« en zijn ze in het eindstadium, beetje nalezen en grafisch finetunen. Ik kan niet wachten.

Werkelijk waar snap ik niet hoe Luc en zijn team dit allemaal doen. Op drie fronten tegelijk bezig, OdM5, Klassiek en dan ook een Regel-Wiki. Voor mij is één avontuur al veel werk. Kent iemand hun geheim?


Lumbago

Het is heel vervelend als je met een pijnlijk onderrug rondloopt. Voor de Nederlandse lezers die onbekend zijn met het woord verschot, jouw huisarts zal het waarschijnlijk spit noemen. Als je al weken een pijnlijke onderrug hebt dan is het zeer onwaarschijnlijk dat de huisarts zegt dat het binnen zeven dag beter zal zijn. Het enige dat echt meteen helpt zijn pijnstillers, misschien dat Luc die in grote hoeveelheden heeft gekregen van zijn huisarts. Maar schijnbaar niet genoeg want zondag was de pijn nog te erg om achter de PC te gaan zitten om de ongeduldige OdM-gemeenschap te verblijden met nieuwe informatie.

Voor Luc en iedereen die ooit last krijgt van pijn in de onderrug, hier wat tips van thuisarts.nl:

Adviezen bij pijn onder in de rug

Veel bewegen

 • Ga zo veel mogelijk door met wat je normaal elke dag doet. Zoals het huishouden, je werk en hobby’s.
  Zo maak je de kans kleiner dat de pijn lange tijd blijft.
 • Zorg dat je veel beweegt. Dat is belangrijk, ook al heb je veel pijn.
  Je kunt met bewegen niets stuk maken in je rug, ook niet als het veel pijn doet. Bewegen helpt juist om beter te worden.
 • Zit niet te lang stil in dezelfde houding.
  Ga bijvoorbeeld na 15 minuten zitten steeds even staan, een stukje lopen of een oefening doen.
 • Beweeg elke dag ook een halfuur of langer actief.
  Bijvoorbeeld wandelen of fietsen.
 • Sporten zoals zwemmen, fietsen en hardlopen kunnen helpen je lichaam sterker en soepeler te maken. Je wordt er ook fitter van.
 • Ook bij heftige pijn in je rug is het goed om te blijven sporten.
  Bijvoorbeeld zwemmen of wandelen.

4 gedachten over “Luc Teunen belooft wat, deel 823

 • @Frank ik denk dat hij je gelezen heeft, of mijn eeuwige pleidooi maar er moet een definitieve update komen van de Wetten [eerst zien dan geloven]

  Wat in een discussie tussen een aantal van leden van hier (Coen en Jagr) over moeten weg halen van eigen geschreven avonturen leiden tot een reactie van waarschijnlijk Achim,

  En wel het volgende [quot ] Sjon Noordhoek : dat waarderen we zeer!
  Ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar we doen wat we kunnen. En de beta’s blijven helaas beta’s tot we voldoende correcties en verbeteringen hebben gekregen.

  Nu, ik ga met Luc bekijken wat er aan de hand is met die zelf geschreven fan-avonturen. Daar weet ik niets van, of ik ben het helemaal vergeten. Allicht het eerste. Ik probeer je op de hoogte te houden. [einde quote]

  Beantwoorden
  • Herstel

   OP 5 DECEMBER (heerlijk avondje is gekomen) HEEFT LUC op DrivethrueRPGde FINAL van OdM 1 Klassiek “De Wetten Van Aventurië” geplaatst….. Dank u wel St Nicolaas voor deze suprise…
   Ik heb natuurlijk nog geen tijd gehad het 264 pagina’s tellende PDF door te worstelen…. maar oké eerlijk hij is er na heeeel lang wachten

   Beantwoorden
 • Oja ff opletten de onderste update is een dooie link. Het is er 2x opgezet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *