monsters

De rat

rat

Ratten zijn veel voorkomende knaagdieren in Avonturië en vormen in grote gebieden een ware plaag. Er zijn een paar verschillende soorten, maar de gewone rat komt het meest voor. Ze worden tussen de 20 en 30 cm lang en hun vacht heeft een zwarte, bruine of grijze kleur, Wit komt zelden voor. Wie door een rat gebeten wordt, loopt het gevaar geïnfecteerd te worden. De kans op een infectie bedraagt 10 procent. Nog gevaarlijker dan de gewone ratten zijn de 50 cm lange wolfsratten. Net zoals hun kleinere familieleden wonen ook de wolfsratten in voorraadschuren, holen, kelders, ruïnes en kerkhoven. Gewone en wolfsratten ziet men nooit alleen; ze opereren in roedels die soms meer dan duizend dieren bedragen. Beidde soorten ratten vluchten als er een mens in hun buurt komt; maar als ze zich bedreigd voelen of in het nauw gedreven, dan vallen ze ook een superieure tegenstander aan.

Rat/wolfsrat

Moed: 10/11

Levensenergie: 3/5

Beveiligingwapenuitrusting: 0/0

Aanval: 5/7

Afweer: 0/0

Trefpunten: schadepunten 2/3*  De strafpunten voor rattebeten worden niet gegooid. Ze zijn vastgesteld en worden meteen van de LE afgetrokken

Monsterklasse: 2/4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *