monsters

de Wolf

wolf

Ook de wolven horen eigenlijk niet thuis in deze verzameling. Maar bij talrijke wolvensoorten in Avonturië (van de sneeuwwolven in het noorden tot de zandwolven in het zuiden) is er toch één ras dat zo vreeswekkend is, dat men ze best tot de monsters kan rekenen. Wolven jagen in roedels, die vaak door een ervaren reu worden aangevoerd, maar ook weleens door een wolvin. In de uitgestrekte loofbomengebieden in midden-Avonturië komen wolven voor die een schofthoogte van 1,20 meter bereiken. Deze woudwolven zijn intelligenter dan de aardse mensapen en het gerucht gaat dat zij een eigen taal hebben ontwikkeld. Het is een indrukwekkende, maar ijselijke belevenis om een roedel pikzwarte woudwolven tijdens de jacht te observeren.

Moed: 9

Levensenergie: 15

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 9

Afweer: 4

Trefpunten: 1D + 1

Monsterklasse: 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *