monsters

de Marask

marask

De Marask is een plantenetende geleed dier. Hij leeft uitsluitend van etterende paddestoelen, een giftige soort die in Avonturië veel voorkomt. zijn naam, Marask of Maraskanse tarantula, stamt van het eiland Maraskan dan ten oosten van Avonturië ligt. Alle Marasken hebben een giftige angels die ver uit hun achterlijf steken en een Marask wordt steed giftiger naarmate hij ouder wordt. De steek van een tweejarige Marask is voor een mens niet dodelijk, maar als hij door een twaalfjarige wordt gestoken zijn de overlevingskansen bijna nihil. Daarom is het aan te bevelen dit afzichtelijke geelrood gevlekte monster uit de weg te gaan.

Moed: _*

Levensenergie: 5-70**

Beveiligingwapenuitrusting: 5

Aanval: 12

Afweer: 0

Trefpunten: 1-14D **

Monsterklasse: 5-35**

* Het begrip moed is niet van toepassing. De Marask pakt ieder wezen dat in zijn buurt komt.

** De meeste scores van de Marask zijn afhankelijk van hun ouderdom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *