monsters

Reuzen-vliegend hert

vliegendhert

Dit dier is een grote uitgave van het gewone vliegend hert (Lucanus cervus). Hij wordt ongeveer 1,5 meter lang en woont in holen, in het bos of in grotten. Ze voeden zich met kleine reptielen en zoogdieren, maar komen af en toe als een ware plaag op de graan- en bietenvelden van de boeren. Op open terrein zal het reuzen- vliegend hert de mens zo veel mogelijk vermijden, maar als hij wordt aangevallen vecht hij met zijn enorme scharen als een dolleman. Het is bepaald niet makkelijk om een dergelijke kever te bedwingen omdat hij zo’n sterk pantser heeft. Het schijnt dat het vlees van het reuzen-vliegende hert bijzonder lekker smaakt en het dier wordt dan ook vaak als staldier gehouden.

Moed: 13

Levensenergie: 40

Beveiligingwapenuitrusting: 4

Aanval: 8

Afweer: 5

Trefpunten: 2D

Monsterklasse: 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *