hulpmiddelenRodlofo's hoek

AV-COMPENDIUM : Magische voorwerpen.

OdMFavorietLeeg

Sommige mensen blijven ons verbazen met documenten, hulpmiddelen die het leven van een meester/spelleider zo kunnen vergemakkelijken.
In die mate  dat we ons afvragen .. Waarom ? Waarom ?!!!!
Hebben we dat zelf nog niet gedaan ?

Weet iemand nog hoeveel magische zaken/voorwerpen er zijn in Avonturië ?
Hoe ze gebruiken ?

Neen ? Wel haal zo snel mogelijk dit document van onze stek en u zal uw spelers kunnen verbazen met uw kennis van de wonderlijke zaken in Avonturië !

16-02-2015 14-47-07

0 gedachten over “AV-COMPENDIUM : Magische voorwerpen.

 • Hebben die voorwerpen niet de wereld van het Warhammer role playing game als achtergrond, i.p.v. Avonturië? (Net zoals de verschillende spreukenboeken, overigens)…

  Beantwoorden
  • Natuurlijk wel, Tsadir, een mens moet ergens de mosterd halen.

   Beantwoorden
 • Beste Tsadir, Ik ben in 1988 begonnen met Warhammer Fantasy Role-Play (WFRP) om mijn (toen) gebrekkige wereld van Avonturië te verrijken met ontbrekende gegevens en dat doe ik nu nog steeds. Het blijft echter wel veel werk om WFRP te bewerken voor het Oog des Meesters, maar aangezien weinigen zich geroepen lijken te voelen om nieuw nederlandstalig materiaal te schrijven blijf ik zo verder gaan.
  ODM is een fantastisch instapspel voor rollenspelers en sommigen blijven er zelfs in hangen. Dere, de planeet waarop het continent Avonturië rust, is intussen een volwaardige wereld geworden maar toch hebben mensen die geen Duits, Engels of Frans beheersen een groot gemis aan nieuw materiaal. Ik probeer dit hiaat in te vullen met mijn over de jaren vergaarde kennis en WFRP is voor mij een schier onuitputtelijke bron van materiaal om het nederlandstalige ODM te verrijken.

  Beantwoorden
  • En het geeft soms wel een extra mogelijkheid aan OdM. Mijn groep probeert zich aan de DSA/ODM wereld te houden, hangt natuurlijk van de meester af. Ik haal bijna alles uit de publicaties tem DSA 3.0. Maar ik heb uit Rodolfo zijn documenten en toevoegingen al heel wet denkpistes en nieuw materiaal kunnen puren.
   Zelfs nu, met het spelen van de phileasson saga, DSA3.0 avontuurboek dat toch samen met Ulysses webstek, heel wat info geeft zal ik een extra magisch voorwerp kunnen gebruiken, zo eentje dat in Avonturië zelden voorkomt, eentje waardoor mijn spelers het net kunnen overleven. Nu ja, ze lopen dan ook misschien Pardona tegen het lijf. Mag het even jongens 😉

   Beantwoorden
 • In elk geval een immens werk, proficiat.
  Ik heb ooit D&D gebruikt als backing materiaal.
  Momenteel spelen we ODM en DSA4 (binnenkort DSA5 – dat is al gepreordered) en in mindere mate ook wel Pathfinder.

  Günter

  Beantwoorden
 • Geen probleem hoor, ik ken beide werelden al sinds ’85 (OdM) en ’87 (WH) en vind ze beide fantastisch, zij het elk op hun eigen karakteristieke manier. Waardoor ik ze persoonlijk niet ga mixen, maar elk zijn meug natuurlijk.
  Het was eerder als verduidelijking bedoeld, dan als kritiek. Verduidelijking voor wie zich eventueel enkel van “echt” (toegegeven, een beetje vreemd om dit woord voor fantasiewerelden te gebruiken ;-)) Avonturijns materiaal wil bedienen, en noch Warhammer, noch het later verder ontwikkelde Duitse Aventurien/DSA kent.
  Maar misschien maakt dat voor velen niet uit, wat perfect ok is.

  Zelf ben ik (af en toe) bezig met het ontwikkelen van een eigen wereld en systeem. Met als inspiratiebronnen o.a. de wat duistere en tegelijkertijd sprookjesachtige sfeer van de vroege OdM/DSA publicaties. Denk hierbij aan de illustraties van Holitzka en Biswanger (covers) en Bryan Talbot en Ina Kramer (illustraties). Een sfeervolle wereldbeschrijving die genoeg details biedt, maar toch genoeg ruimte laat voor de meester. En een ietwat narratief regelsysteem dat weliswaar iets pittiger mag zijn dan de eerste OdM-editie, maar toch vlotjes speelt en met veel ruimte voor eigen inbreng. De uitbreidingen van Rodlofo kunnen daarbij uiteraard heel behulpzaam zijn als inspiratie.

  Misschien post ik daar hier nog meer over in de toekomst, als er meer op punt staat, en er interesse voor is.
  Ook meester ik momenteel online het duitse 3de editie avontuur “Ingerimms Schlund” (Ingerimm’s Kloof) aan een vriend van mij, in Avonturië. De motivatie van de hoofdschurk vond ik wat magertjes en ongeloofwaardig en heb ik dus veranderd. Het avontuurverslag begint na een tijdje zowaar de vorm van een boek aan te nemen. Als er interesse voor is, wil ik het hier wel plaatsen. (Vraagje: hoe doe ik dat?…)

  Beantwoorden
  • Best opsturen naar oogdesmeesters@outlook.be.
   Dan zorg ik dat het verschijnt. Meestal in de vorm van bericht(en).

   Normaal zal het ook op de pagina van de avonturen komen, eens volledig gepubliceerd.

   Als het over een lijvig document gaat – opdelen hoe je het wil zien verschijnen.
   Heb je tekeningen en dergelijke zet ze in de tekst of duidt aan waar de tekening moet komen.

   Je kan ook medeauteur worden op deze stek, als je zoals Rodlofo veel instuurt. Maar niet iedereen wil dat doen. Mocht dat zo zijn dan stuur ik een bericht naar de oprichter van de stek.

   Beantwoorden
   • Ik heb wat tot dusver gebeurd/gespeeld is naar je doorgestuurd. Je kunt het in één stuk publiceren of naar believen opdelen, om het even.
    Met het oog op het vervolg wil ik gerust wel medeauteur worden.

    Later misschien ook voor mijn wereld- en regelproject dat ik hierboven beschreef. Maar dat is voorlopig niet echt publiceerbaar: wat ik tot nu toe neergeschreven heb is summier met de hand op papier gekriebeld en enkel door mezelf ontcijferbaar. 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *