0 gedachten over “ODM promo

 • Het spijt me om hier de boodschapper van slecht nieuws te zijn, maar iemand moet het doen. Mijn 35 jaren ervaring in RPG’ geven mij het recht om eerlijk te zijn.
  Het enige boeiende in dit stop-motion filmpje zijn de oorspronkelijke (maar ongeschilderde) DSA figuren die in het filmpje worden gebruikt. Je kan zien dat het filmpje met liefde voor het spel is gemaakt, maar het blijft spijtig genoeg zeer amateuristisch en zal geen mensen overtuigen om het spel te spelen.
  De regie was niet goed en de effecten konden (veel) beter, zelfs met beperkte middelen. Geschilderde figuren zouden ook al een grote stap in de juiste richting zijn. Hopelijk geeft dit filmpje (en deze kritiek) aanleiding om nogmaals te proberen met betere resultaten, die dan op U-tube kunnen worden geplaatst om ODM op die wijze de boost te geven die het verdiend.

  Beantwoorden
  • Gemaakt door een student in een dag, dus was best pittig. 😉 bedankt voor de feedback.

   Beantwoorden
   • Ik wil graag weten wat ik anders had kunnen doen, dat zou mij meer helpen dan alleen zeggen dat het heel amateuristisch is! Bijv. hoe ik de effecten beter zou kunnen doen of de regie. Ik moet wel wat moeten kunnen leren voor deze school opdracht, natuurlijk!

    Beantwoorden
   • Ik denk dat alles wat OdM ook maar een beetje in beeld brengt een stap vooruit is . Dus Student L : mijn respect heb je voor de moeite. En ja, fantasie en kleur (in of buiten eigen fantasie) is een onderdeel van OdM. Grote regisseurs zijn begonnen met zwart/wit films en nog steeds zijn er die worden geprezen. Dus student L : wij wachten op je volgende film en ik ben er van overtuigd dat mensen als rodlofo u echt heel veel zaken aan de hand kunnen doen (lenen) die je kan gebruiken en ervaringen .. die leveren wij allen aan. Laat u maar eens goed gaan ! Met Dank voor de geleverde moeite !

    Beantwoorden
   • Wat info :
    Ik als Meester beschrijf aan mijn groep de wereld waar ze zich bevinden. Wereld/omgeving.
    1.Dat kan jij met een “tekstsfade” doen .. en dan trager tot de actie komen. Het ging wat snel.
    2.Attributen: een beter landschap (floorplan) , dat kan ik u bezorgen ..massa’s. uitprinten en go. (Paizo).

    Beantwoorden
 • Een Hollywood productie hoeft het niet te zijn, wel de oprechte liefde voor het spel en de creativiteit waarmee het gemaakt is.
  Welke spelsysteem ook (D&D,Labyrinth Lord, ODM),het zou goed zijn dat rollenspelen in het algemeen meer aandacht krijgen in deze individuele techno maatschappij, maar dit terzijde.

  Beantwoorden
 • Beste L,

  Ik heb reeds gezegd dat geschilderde figuren al een serieuze boost zouden zijn voor een dergelijk filmpje. Ik weet niet waar jij woont, maar ben altijd bereid je figuren te schilderen als het helpt ODM te promoten. Als je in de buurt van Antwerpen woont, of er kan langs komen laat dan iets weten. Ik ben geen meesterschilder die kunstwerkjes afleverd, maar ik schilder redelijk snel en meer dan redelijk goed. Voor gebruik in een promo-filmpje doe ik het zelfs gratis (maar zeg het niet verder).
  De normale prijs die onze club (en ik dus ook) aanrekend voor schilderwerk is overeenkomstig met de aankoopprijs van het figuur plus enige extra’s afhankelijk van de kwaliteit en de details op het figuur.

  Ook de “Instrumenten van de Meester” – te vinden op deze site zouden het geheel veel meer tot leven laten komen.

  Ik begrijp dat jij waarschijnlijk niet over een grote collectie beschikt maar wat zoekwerk op google onder Fantasy Floorplans kan je al aan zeer interessante hulpmiddelen helpen.

  Ook een voorbereidend verhaal met een lang shot op de omgeving van de gebeurtenissen in het filmpje en een voice-over vertelstem zullen het gehaal goede diensten bewijzen.

  Filmtechnisch is er (behalve welgemeende en goedbedoelde kritiek) weinig dat ik je kan meegeven, dat is niet mijn vakgebied.
  De toverspreuk die de Trol neerhaalde was goed gedaan, gezien je beperkte middelen, maar ze kwam uit het niets en werd niet verklaard. Een overzicht van de helden (met vocal introduction) tijdens de introductie zou een goede manier zijn om dit euvel te verhelpen.

  Beantwoorden
 • Hoi Rodlofo,

  Geschilderd komen de figuren inderdaad beter tot zijn recht. Dit betrof een schoolopdracht voor een student en met weinig voorbereidingstijd. Voor deze site ben ik op zoek naar een betere huisstijl die precies de Old school RPG sfeer weergeeft.
  Ikzelf schilder al jaren ook miniaturen.

  Beantwoorden
   • Ik ben het wel van plan, je handouts zijn meesterlijk sfeervol geschreven. Door drukte, kinderen etc nog weinig tijd over voor OdM. Maar dit ga ik zeker oppakken. Dus blijf bijdrage leveren het wordt zeer geapprecieerd

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *